Ζωντανή μετάδοση με Βηρυτό . Σοκάρει το βίντεο με την μεγάλη έκρηξη

Εικόνα ολικής καταστροφής σε μεγάλη έκταση στο κέντρο της Βηρυτού έπειτα από δύο ισχυρές εκρήξεις, οι οποίες οδήγησαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους στον θάνατο, ενώ οι τραυματίες αγγίζουν τους 3.000. Την ίδια στιγμή, πολλά άτομα είναι εγκλωβισμένα, καθώς έχουν καταπλακωθεί στα συντρίμμια κτιρίων, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο Ναζάρ Ναζαριάν, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Καταέμπ (Kόμμα των Φαλαγγιτών, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον εμφύλιο πόλεμο του Λιβάνου), που σύμφωνα με πληροφορίες έχει πέσει σε κώμα.

Ο Ερυθρός Σταυρός κάνει εκκλήσεις για αίμα, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται στα χειρουργεία των νοσοκομείων την πόλης.

Οι εκρήξεις, τα αίτια των οποίων ακόμη παραμένουν ασαφή, ήταν τόσο ισχυρές που έγιναν αισθητές ακόμη και στην Κύπρο, ενώ ο καπνός που σηκώθηκε πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου έμοιαζε με πυρηνικό μανιτάρι. Ο εκκωφαντικός θόρυβος απλώθηκε σχεδόν σε όλη την πόλη, τζάμια καταστημάτων και σπιτιών έσπασαν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατέρρευσαν και μπαλκόνια.

«Είδα μια πύρινη σφαίρα και καπνό να υψώνεται πάνω από τη Βηρυτό. Οι άνθρωποι ούρλιαζαν και έτρεχαν, αιμόφυρτοι. Μπαλκόνια έπεσαν από τα κτίρια. Τα τζάμια στα πολυώροφα κτίρια έσπασαν και έπεσαν στον δρόμο», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Το βίντεο που σοκάρει 

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τις προσπάθειες των ειδικών και του στρατού να απεγκλωβίσουν τραυματισμένους καθώς και τις δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρίσκονται ώρες στην μάχη με τις πυρκαγιές.