Βραβεύτηκαν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης σε διαγωνισμό για το 1821

Tον Δεκέμβριο του 2018, η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του ΙΕΠ, διοργάνωσαν για το σχολικό έτος 2018-2019 Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους, με θέμα «Διακόσια χρόνια από το 1821».

Στον διαγωνισμό έλαβε μέρος το 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης με τη ταινία μικρού μήκους «Πατροκοσμάς, ο διάκονος της Επανάστασης» που δημιούργησαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης Γεώργιος Προφύρης του Ιωάννη και Νικόλαος Σισμάνης του Αθανασίου.

Οι μαθητές με τη βοήθεια της επιβλέπουσας καθηγήτριας θεολόγου κ. Μαρίας Θεοφιλάκου και την αρωγή του διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Γιαννουλέα πέτυχαν την βράβευσή τους και την απονομή σε αυτούς «τιμητικού επαίνου». Επίσης, η διάκριση συνοδεύεται με τη συμμετοχή των μαθητών σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η βράβευση τους θα γίνει σε ειδική τελετή στο Υπουργείο Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάκριση είναι σημαντική αφού συμμετείχαν στο διαγωνισμό σχολεία από όλη την Ελλάδα και μάλιστα πολλά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Πολλά συγχαρητήρια στους δυο μαθητές.

Παρακολουθήστε την ταινία των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης

Πηγη iellada