Βουλή – 10 χρόνια από το έγκλημα της Marfin: Μίλησαν όλοι, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με αναφορά στα θύματα της Marfin ξεκίνησαν τις τοποθετήσεις τους στην Βουλή οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί στην συζήτηση που διεξάγεται για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας και οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγαν να τοποθετηθούν για την δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν απο μια δεκαετία αν και όμως μετείχαν στην τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των θυμάτων.

Απο την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Ακριβώς 10 χρόνια μετά τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin. Αθώοι συμπολίτες μας που τους στέρησε τη ζωή η τυφλή βία και ο διχασμός, οι μολότοφ των κουκουλοφόρων που πλήγωσαν την Ελλάδα.

Τις επόμενες ημέρες, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Μια ειδική πλακέτα στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη και θα καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της ημέρας. Ποτέ πια”

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είπε: “Τρεις άνθρωποι ξεκίνησαν το πρωί να πάνε στη δουλειά τους και δε γύρισαν ποτέ, χάθηκαν για πάντα θυσία στο βωμό της τυφλής βίας και της μισαλλοδοξίας» και πρόσθεσε “10 χρόνια μετά δεν φτάνει κύριε πρωθυπουργέ να μην οδηγηθεί αυτή η τραγωδία στη λήθη δεν φτάνει το πότε πια όσο κι αν συμφωνούμε με όλα αυτά χρειάζεται να βρεθούν οι δράστες να διαλευκανθεί η υπόθεση με αυτό τον τρόπο θα υπερασπιστούμε πραγματικά την τιμή της Δημοκρατία».

Την ανάγκη εντοπισμού και σύλληψης των δραστών επισήμανε και ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

The post Βουλή – 10 χρόνια από το έγκλημα της Marfin: Μίλησαν όλοι, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Newsone.gr.