Βόμβα απο την Bild: “Οι Τούρκοι κατέλαβαν Ελληνικό νησάκι”

Διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής bild πριν από λίγο

«35 Τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν σε Ελληνικό έδαφος κατακτώντας από την Τέταρτη ένα μικρό νησάκι στον ποταμό Έβρο»

Ποιος μπορεί να εξηγήσει σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκονται οι Τούρκοι στρατιώτες? Τι απαντά ο Ν.Δένδιας και τι η αντιπολίτευση του Σύριζα?

Μήπως πάλι παίζουν με τα νεύρα μας ο Γερμανικός τύπος?

 

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικού: 

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι υπήρξε «διαμάχη» για τα «ακριβή σύνορα» στον Έβρο. Τα νερά γνωστά ως Μαρίτσα στην Τουρκία χωρίζουν τις δύο χώρες, αλλά η κοίτη του ποταμού έχει αλλάξει. Το ζήτημα των συνόρων θα μπορούσε να επιλυθεί “μέσω μιας μικτής επιτροπής και κατάλληλων μετρήσεων”, ο Ν.Δένδιας διαβεβαίωσε: “Μιλάμε για μερικές δεκάδες μέτρα.”

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε την Παρασκευή την άμεση απάντηση της κυβέρνησης “στις αυθαίρετες και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας”.

 Όπως φαίνεται όμως τα fake news δεν ήταν των δημοσιογράφων.

«Οι αρχικές αιτιάσεις του ΥΠΕΞ ότι πρόκειται για fake news ακραίων ιστοσελίδων που αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδιαψεύστηκαν αμέσως μετά το διάβημα στο οποίο ο ίδιος προχώρησε προς την Τουρκία διότι Τούρκοι στρατιώτες “πραγματοποίησαν μετρήσεις” εντός ελληνικού εδάφους. Προφανώς το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν προβαίνει σε διαβήματα βάσει ψεύτικων ειδήσεων. Άρα ψευδείς ήταν μόνον οι κατηγορίες προς την αντιπολίτευση.

 

Σύντομα η συνέχεια…