Βίλα στα Χανιά βραβεύτηκε ως η εντυπωσιακότερη του κόσμου και το εσωτερικό της μαγεύει

Εντυπωσιακή βίλα στα Χανιά: Πρόκειται για την βίλα που βρίσκεται στα Χανιά. Το συγκεκριμένο συγκρότημα κατάφερε να πάρει το βραβείο της καλύτερης βίλας. Αυτό, διότι συμμετείχε στα βραβεία 100% Hotel Design Awards.

Πρόκειται για έναν θεσμό ο οποίος για μία ακόμη χρονιά ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την Ελληνική Ξενοδοχειακή Αρχιτεκτονική, με 11 ξενοδοχεία να λαμβάνουν βραβείο, τόσο για τον υψηλής αισθητικής σχεδιασμό τους όσο και για την εργονομία τους.

Στα Χανιά, η Villa San Matteo by Elafonisi Villas κέρδισε το βραβείο στις κατηγορίες “Καλύτερη βίλα” και “Καλύτερος Περιβάλλων Χώρος”

Βίλα στα Χανιά βραβεύτηκε ως η εντυπωσιακότερη του κόσμου και το εσωτερικό της μαγεύει - Εικόνα 1Βίλα στα Χανιά βραβεύτηκε ως η εντυπωσιακότερη του κόσμου και το εσωτερικό της μαγεύει - Εικόνα 2Βίλα στα Χανιά βραβεύτηκε ως η εντυπωσιακότερη του κόσμου και το εσωτερικό της μαγεύει - Εικόνα 3 Εντυπωσιακή βίλα στα Χανιά: Η περιγραφή

“Ακουμπισμένη στον βράχο του βουνού, σχεδόν στην κορυφή του ακρωτηρίου Κουτουλάς, προσαρμοσμένη στο άγριο τοπίο και φτιαγμένη από τα υλικά της γης, η κατοικία αυτή είναι ένας επιμήκης γραμμικός όγκος ημιθαμμένος στο έδαφος, αγκαλιασμένος από πέτρινη λιθοδομή σε σχήμα Γ που προφυλάσσει την κατοικία από τον βορρά, γίνεται το όριο προς το βραχώδες ύψωμα και ορίζει την κεντρική είσοδο προς τη δύση, με θέα τη θάλασσα του Δυτικού Κρητικού πελάγους. Δυο καθαροί όγκοι, αυτός του καθιστικού-κουζίνας-τραπεζαρίας και αυτός των υπνοδωματίων, συνδέονται με έναν προστατευμένο διαμπερή ημιυπαίθριο χώρο διημέρευσης στην κατεύθυνση βορρά – νότου, που ξεκινάει από τον βράχο και καταλήγει σε υπερυψωμένη εξέδρα αιωρούμενη μεταξύ βουνού και θάλασσας, ουρανού και γης.

Βίλα στα Χανιά βραβεύτηκε ως η εντυπωσιακότερη του κόσμου και το εσωτερικό της μαγεύει - Εικόνα 4Βίλα στα Χανιά βραβεύτηκε ως η εντυπωσιακότερη του κόσμου και το εσωτερικό της μαγεύει - Εικόνα 5Βίλα στα Χανιά βραβεύτηκε ως η εντυπωσιακότερη του κόσμου και το εσωτερικό της μαγεύει - Εικόνα 6

Τα μεγάλα συρόμενα υαλοστάσια του καθιστικού ενοποιούν το εσωτερικό και το εξωτερικό, και δημιουργούν έναν μεγάλο, ανοιχτό, στεγασμένο με πέργκολα χώρο διαμονής, που ενοποιείται με τον ημιυπαίθριο. Ένα μακρόστενο υδάτινο στοιχείο δημιουργείται παράλληλα στους κύριους χώρους της κατοικίας, και είναι το όριο προς την απότομη κλίση, τη θέα και τη θάλασσα. Τη σύνθεση συμπληρώνουν πέργκολες και σκίαστρα από μέταλλο και ξύλο.

Το εμφανές μπετόν στις πλάκες, ο πηλός στο χρώμα του χώματος στους τοίχους εξωτερικά, το kourasanit στο χρώμα της άμμου στους εσωτερικούς τοίχους, τα σκουριασμένα μέταλλα, τα στραβά ξύλα στις πέργκολες και η φυσική πέτρα ξερολιθιάς, είναι τα βασικά υλικά της κατοικίας. Η φύτευση μοιάζει σαν συνέχεια του βουνού. Τέσσερα υπνοδωμάτια με εσωτερικό λουτρό, κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό και wc σε ενιαίο χώρο, αποτελούν τους εσωτερικούς χώρους. Πέργκολες, πισίνα προσβάσιμη από όλους τους χώρους, υπαίθρια ψησταριά, εξωτερική τραπεζαρία και καθιστικό στην εξέδρα και στον προστατευμένο ημιυπαίθριο με τζάκι, συντελούν σε χαλαρή διαβίωση-διάλογο με τη φύση”.

Βίλα στα Χανιά βραβεύτηκε ως η εντυπωσιακότερη του κόσμου και το εσωτερικό της μαγεύει - Εικόνα 7Βίλα στα Χανιά βραβεύτηκε ως η εντυπωσιακότερη του κόσμου και το εσωτερικό της μαγεύει - Εικόνα 8

Επιπλέον, πληροφορίες για το πολυτελές συγκρότημα:

– Μελέτη για τη βίλα: 2014-2019– Ολοκλήρωση κατασκευής: 2019– Εμβαδόν Οικοπέδου: 4.800 τ.μ.– Εμβαδόν κτηρίου: 216.00 τ.μ.– Αρχιτεκτονική μελέτη: PALY Αρχιτέκτονες – Νίκος Λυκούδης, Ισμήνη Παπασπηλιοπούλου– Συνεργάτες Αρχιτέκτονες: Μαρίνα Γκολφομήτσου, Κων/νος Πλατύρραχος, Ελευθερία Χατζή, Κατερίνα Αργυροπούλου– Επίβλεψη: Νίκος Λυκούδης– Στατική μελέτη-επίβλεψη: Απόστολος Ανδρεάδης– Εργολάβος: Απόστολος Ανδρεάδης– Μηχανολογική μελέτη: Δρακάκη Αικατερίνη– Διακοσμητής: Μάνος Κυπριτίδης– Φωτογραφία: Γιώργος Αναστασάκης

Πηγή