Β. Πούτιν: «Αν η Ευρώπη αναπτύξει αμερικανικούς πυραύλους στο έδαφός της τότε θα βάλουμε στο στόχαστρο και τις ΗΠΑ»

Μία ενδεχόμενη ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων μεσαίου βεληνεκούς σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα τα οποία θα μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές θα προκαλέσουν την άμεση στοχοποίηση των ίδιων των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο της ετήσιας ομιλίας του στο κοινοβούλιο.

Η απάντηση της Ρωσίας στην περίπτωση που αναπτυχθούν πυραυλικά συστήματα μεσαίου βεληνενούς σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα θα είναι άμεση και σκληρή.

Ζούμε στην εποχή της αναβίωσης του Ψυχρού Πολέμου και η Ρωσία αναγκαζόμενη από τις συνεχείς επιθετικές γεωστρατηγικές ενέργειες των ΗΠΑ, επαναφέρει το δόγμα της «mutual destruction» (αμοιβαίας καταστροφής) ώστε να κρατήσει τους Αμερικανούς σε μια εγρήγορση τρόμου.

Απαντώντας στην απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσυρθούν από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Οι πύραυλοί μας θα στοχεύουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο τις χώρες όπου οι αμερικανικοί πύραυλοι θα έχουν εγκατασταθεί».

«Αφήστε τους να μετρήσουν την ταχύτητα και το βεληνεκές των πυραύλων μας», είπε ακόμη ο κ. Πούτιν, ενώ στη συνέχεια διερωτήθηκε μάλλον ειρωνικά: «Μπορούν όμως να μετρήσουν;».

Όσον αφορά στο εσωτερικό της χώρας του, ο Ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε νωρίτερα ότι η οικονομική κατάσταση των Ρώσων θα βελτιωθεί «ήδη από φέτος».