Τρία έξυπνα κόλπα για να διαλέγετε πάντα το καλύτερο και πιο γλυκό πεπόνι

Τα γλυκά πεπόνια είναι το ζητούμενο όλων όσων καταναλώνουν το συγκεκριμένο καλοκαιρινό φρούτο, οι περισσότεροι, όμως, δεν γνωρίζουν το κόλπο.

Τα πεπόνια κυκλοφορούν ήδη στους πάγκους των μανάβικων, στις λαϊκές αγορές και στα σούπερ μάρκετ. Ήρθε η ώρα να μάθετε πως να διαλέγετε το πιο γλυκό πεπόνι.

 

Όσο το καλοκαίρι μπαίνει για τα καλά και η ζέστη γίνεται αισθητή, τόσο το ψυγείο μας γεμίζει με καλοκαιρινά φρούτα, τα οποία σε κάθε δαγκωνιά μας χαρίζουν δροσιά, απίθανη γεύση και ένα σωρό θρεπτικα συστατικά.

 

Ένα από αυτά είναι το αγαπημένο -και για πολλούς περισσότερο και από το καρπούζι, διότι δεν έχει κουκούτσια- το πεπόνι, το οποίο πολλοί το έχουν συνδυάσει με το καλοκαίρι.

 

Κι ενώ μπορεί να είναι ένα από τα πιο γλυκά και απολαυστικά φρούτα του καλοκαιριού, είναι πολύ πιθανό να αγοράσετε ένα πεπόνι και να απογοητευτείτε όταν τελικά το κόψετε και διαπιστώσετε ότι είναι άγουρο ή άγευστο.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 

Τρία έξυπνα κόλπα για να διαλέγετε πάντα το καλύτερο και πιο γλυκό πεπόνι - Εικόνα 1

 

Γλυκά πεπόνια: Μοσχοβολάνε και είναι βαριά

 

Αρχικά το γλυκό πεπόνι μοσχοβολάει και είναι σχετικά βαρύ (ανάλογα πάντα με το μέγεθός του). Για να βεβαιωθείτε ότι είναι ώριμο, πιέστε το στο κέντρο του κάτω μέρους του.

 

Γλυκά πεπόνια: Σχετικά μαλακό το κάτω μέρος και ξερό κοτσάνι

 

Αν είναι σκληρό, σημαίνει ότι το εσωτερικό του είναι άγουρο. Αν είναι πολύ μαλακό, σημαίνει ότι έχει αρχίσει να σαπίζει. Στο σωστό πεπόνι το κάτω μέρος είναι σχετικά μαλακό. Τέλος, αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το κοτσάνι του, το οποίο θα πρέπει να είναι ξερό.

Πηγή