Τουρκική φρεγάτα ανοιχτά του Καστελόριζου-Παίρνει πάλι “φωτιά” η μονταζιέρα της Άγκυρας

Στο “μάτι του κυκλώνα” βρίσκεται το Καστελόριζο, με την Άγκυρα να έχει βάλει το ακριτικό ελληνικό νησί στο “στόχαστρο” των προκλήσεων.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη του Open TV, Γεωργία Λαγού, στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, αλλά σε διεθνή ύδατα, πλέει τουρκική φρεγάτα.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους εικόνες και έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην επικαιρότητα και συγκεκριμένα στην συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κορσική. Παράλληλα το νησί «πολιορκείται» από ξένα Μέσα Ενημέρωσης με τους δημοσιογράφους να καταγράφουν την καθημερινότητα των κατοίκων και προσπαθούν να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά μέσα, κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα. Να προωθούν την προπαγάνδα του Ερντογάν με κάθε δυνατό μέσο.

Στα “επεισόδια” των κακοστημένων τηλεοπτικών σόου της Τουρκίας, κατηγορούν την Ελλάδα για ισχυρή παρουσία στρατιωτικής δύναμης στο νησί.

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι τη μία προβάλλουν μία τουρκική φρεγάτα και ισχυρίζονται με υπερηφάνεια ότι το σκάφος παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μπροστά από το Καστελόριζο και από την άλλη ανακαλύπτουν νέα φέρι μποτ που μεταφέρουν αντί για ελληνικό στρατό, ορδές δημοσιογράφων.

πηγη pentapostagma.gr