Το ράδιο αρβύλα “την πάτησε” έβαλε φωτογραφία του Άδωνι απο το 2017 χωρίς μάσκα [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε σατιρική τηλεοπτική εκπομπή κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που δήθεν απεικονίζουν την πρόσφατη βάπτιση στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ως νονός. Όμως, οι φωτογραφίες δεν έχουν ουδεμία σχέση με το παρόν. Ας δούμε τι ισχύει.

Τι ισχύει;

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες οι οποίες παρουσιάζουν τους Άδωνι Γεωργιάδη και Ευγενία Μανωλίδου σε βάπτιση εν μέσω καραντίνας. Στις φωτογραφίες μάλιστα παρουσιάζονται όλοι οι παρευρισκόμενοι χωρίς μάσκα.

Οι ίδιες φωτογραφίες παρουσιάστηκαν επίσης ως τωρινές και στη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» του τηλεοπτικού σταθμού “Open” στο επεισόδιο που προβλήθηκε την Παρασκευή στις 19 Μαρτίου.

Το σχετικό απόσπασμα από το επεισόδιο της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα που προβλήθηκε στις 19/3/2021.

Αληθεύει;

Οι υπό εξέταση φωτογραφίες δεν είναι τωρινές αλλά απεικονίζουν την βάπτιση της εγγονής του δημοσιογράφου κ. Στέργιου Καλογήρου που τελέσθηκε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου του 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου, στο μικρό Περιβολάκι Βόλου. Έτσι εξηγείται και η μη χρήση της προστατευτικής μάσκας από τους παρόντες στο μυστήριο. [πηγή]

Αντιθέτως, η βάπτιση στην οποία παρέστη προσφάτως ο κ. Γεωργιάδης τελέσθηκε την Κυριακή 14 Μαρτίου του 2021 στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι ενώ, σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν στη Βουλή από τον ίδιο την Τετάρτη στις 17 Μαρτίου του 2021, προκύπτει πως το μυστήριο αφορούσε στη βάπτιση του παιδιού του προέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, κ. Γιώργου Κατωπόδη. [πηγή]


Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα ανωτέρω καθίσταται σαφές πως οι φωτογραφίες που διακινούνται στο διαδίκτυο απεικονίζουν τελετή βάπτισης που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 και ουδεμία σχέση έχουν με το μυστήριο που τελέσθηκε στις αρχές του Μάρτη στο Κολωνάκι. Ως εκ τούτου, ο υπό εξέταση ισχυρισμός είναι αναληθής και παραπλανητικός, συνεπώς καταρρίπτεται.

   ( Εllinika Hoaxes )