Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο προσγειώθηκε στο Παρίσι -Μεταφέρει 150 τόνους υγειονομικού υλικού

Το πιο μεγάλο αεροπλάνο του κόσμου, το Antonov An-225 Mriya προσγειώθηκε την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Μάρνης 147 χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, με φορτίο 8 εκατομμυρίων μασκών.

Όπως διαβάζουμε στη γαλλική Le Figaro, το αεροπλάνο μεταφέρει μεγάλη ποσότητα χειρουργικών μασκών, με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης του κορωνοϊού. Το Antonov An-225 Mriya απογειώθηκε από την κινεζική πόλη Τιαντζίν με φορτίο «150 τόνους υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, στολές και μπλούζες)» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γαλλικού αεροδρομίου.

Παραγγελία ιδιωτικής εταιρίας μετέφερε το αεροπλάνο Antonov

Το αεροπλάνο μεταφέρει φορτίο που δεν αφορά σε παραγγελία της γαλλικής κυβέρνησης, ενώ δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της «εναέριας γέφυρας» του προγράμματος ενίσχυσης της Γαλλίας με υγειονομικό υλικό που συμφώνησαν Παρίσι και Πεκίνο εν όψει της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Δεν πρόκειται για κυβερνητική παραγγελίες, αλλά για φορτίο που αγόρασε ιδιωτική γαλλική εταιρία» σημειώνει το αεροδρόμιο της Μάρνης, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο, από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης

Το Antonov An-225 Mriya είναι μεταφορικό αεροσκάφος κατασκευασμένο από την Antonov το 1988 στην τότε Σοβιετική Ένωση. Είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο. Σχεδιάστηκε για την μεταφορά του διαστημικού λεωφορείου Μπουράν και είναι μεγέθυνση του An-124 Ruslan. Mriya ουκρανικά σημαίνει «Όνειρο».

 


Το Antonov An-225 είναι διαθέσιμο για εμπορικές μεταφορές βαρέων φορτίων λόγω του μεγάλου εσωτερικού χώρου της ατράκτου του. Υπάρχει μόνο ένα αεροσκάφος σε υπηρεσία.

 

Πηγή