Το έκοψες , το στόλισες και τώρα στα σκουπίδια. ΟΧΙ κύριε έτσι πρέπει να πετάξεις το δέντρο.

Οι γιορτές πέρασαν και ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος είτε φαγώθηκε (κουραμπιέδες, μελομακάρονα) είτε ανέβηκε στο πατάρι (μπάλες, γιρλάντες). Με τα δέντρα, όμως, τι κάνουμε; Αν στόλισες αληθινό δέντρο κομμένο ή σε γλάστρα, δες τι μπορείς να κάνεις.

Τι να μην κάνεις με το αληθινό έλατο που στόλισες

Με τα έλατα, όμως, τι κάνουμε; Αν στόλισες αληθινό δέντρο κομμένο ή σε γλάστρα, σου έχει μείνει αμανάτι και κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια και το κοιτάς. Πρόσεξε κακομοίρη μου! Δεν το πετάς όρθιο και καραφλό δίπλα στον κάδο των σκουπιδιών, ούτε στον κάδο της ανακύκλωσης. Δεν το παρατάς στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο, στο διπλανό οικόπεδο που είναι γεμάτο σκουπίδια.

Τι κάνεις?

Κλαδεύεις τα κλαδιά του και τα κόβεις σε μικρά κομμάτια. Μένει ο κορμός, τον οποίο κόβεις με ένα πριόνι επίσης σε μικρά κομμάτια. Τώρα μπορείς να τα βάλεις σε μία μεγάλη σακούλα και να τα πετάξεις στον κάδο των σκουπιδιών της γειτονιάς σου. Εναλλακτικά, αφού το τεμαχίσεις σε πολύ μικρά κομμάτια, μπορείς να το θάψεις σε ένα λάκκο στον κήπο σου μαζί με φύλλα και κλαδιά. Εκεί σιγά σιγά θα αποσυντεθεί
Πρόσεχε: τη σακούλα με το κομμένο έλατο δε τη ρίχνεις σε καμία περίπτωση σε κάδο ανακύκλωσης. Στον κάδο ανακύκλωσης ρίχνουμε επεξεργασμένα πράματα που θα τα ξαναεπεξεργαστούμε να τα φτιάξουμε νέα.

Αν στόλισες ζωντανό έλατο σε γλάστρα

Αν πάλι στόλισες ζωντανό έλατο σε γλάστρα μπορείς να το κρατήσεις στη γλάστρα που το αγόρασες αν είναι μεγάλη. Αλλιώς είναι καλή εποχή για να το μεταφυτεύσεις σε μία μεγαλύτερη. Το τοποθετείς στο μπαλκόνι σου σε ένα σημείο ηλιόλουστο, αλλά να μη το χτυπάει ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος. Αν έχεις κήπο ή όταν μεγαλώσει και δεν χωράει πια σε γλάστρα, μπορείς να το φυτέψεις στον κήπο σου.

Φρόντισε το με λίπασμα για κωνοφόρα 2 φορές τον χρόνο  και την περίοδο του καλοκαιριού πότιζε το !