Το αφεντικό μου είπε να επιστρέψω το μισό δώρο. Που μπορώ να μιλήσω ανώνυμα για αυτή την αδικία ?

Έχουμε βιώσει πολλά σενάρια καταβολής μισθού και δώρου στον Ιδιωτικό τομέα με πολλές πονηρές παραλλαγές . Σίγουρα η κρίση σε συνδυασμό με την βαριά φορολογία έφερε τους επιχειρηματίες σε δύσκολη θέση ψάχνοντας να βρουν αδιέξοδο σε ένα “Κουφό” κράτος με αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι αδύναμοι.

Τα σενάρια που έχουμε ζήσει έως και σήμερα είναι τα εξής:

1). Πληρωμή του δώρου με κουπόνια , οι λεγόμενες διατακτικές επιταγές για να ψωνίσεις στο σουπερ μαρκετ . Σίγουρα αποτέλεσε μια λύση αλλά η καταβολή του δώρου είναι μετρητά και οχι κουπόνια , ο εργαζόμενος χρήματα χρειάζεται και οχι κουπόνια για να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

2). Πληρωμή του δώρου και παράλληλα επιστροφή αυτού . Η μισθοδοσία γίνεται μέσω τραπεζικού εμβάσματος και δεν μπορεί να μην τηρηθεί  Μπορεί όμως να επιστραφεί και πολλοί είναι αυτοί που απαίτησαν το δώρο πίσω το οποίο φυσικά πηγαίνει σε μια μαύρη τσέπη.  Εδώ μιλάμε για το χειρότερο σενάριο που μάλιστα συνοδεύεται απο απειλή απόλυσης.

3). Το κορυφαίο είναι η μαύρη εργασία που φυσικά δεν συνοδεύεται απο δώρο αλλά απο χαρτζιλίκι. Εκεί δεν μπορείς να ζητήσεις τίποτα καθώς δεν φαίνεσαι πουθενά!

 

Τι πρέπει να κάνω ?  

Mπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα   https://www.sepenet.gr/ και να προβείτε σε ανώνυμη καταγγελία χωρίς κόστος .