Τα χρόνια φυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη μετά το «όχι» στην αίτηση αποφυλάκισης – Θα είναι κοντά 80 ετών

Πέτρος Φιλιππίδης: Δεν ήταν εξέλιξη που περίμενε ο ηθοποιός

Πέτρος Φιλιππίδης: Πολύ δύσκολα εξελίσσονται τα πράγματα για τον γνωστό ηθοποιό, με την ψυχολογία του να πέφτει όλο και περισσότερο μετά την απόρριψη για την αποφυλάκισή του. Βρίσκεται εδώ και κάποιους μήνες φυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως, δηλώνοντας αθώος και πως πρόκειται για εκδίκηση.

Ο Φιλιππίδης ζήτησε η προσωρινή του κράτηση να «αντικατασταθεί» με βραχιολάκι. Όμως το αρμόδιο δικαστικό όργανο διαπίστωσε ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού. Καθώς και ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων και η αίτησή του απορρίφθηκε. Έτσι, παραμένει προφυλακιστέος στις φυλακές της Τρίπολης.

 

Πέτρος Φιλιππίδης: Κόντα στα 80 του έτη η αποφυλάκισή του

Το επόμενο μεγάλο ζητούμενο τώρα που ακούστηκε το «όχι» στην αποφυλάκιση, είναι και το πιο σημαντικό εξ όλων: με πόσα χρόνια πίσω από τα κάγκελα κινδυνεύει ο ηθοποιός. Αν το δικαστήριο τον κρίνει ένοχο για βιασμό και απόπειρα βιασμού;

Τα χρόνια φυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη. Μετά την εξέταση των στοιχείων από τις αρμόδιες Αρχές κι αφού ελήφθησαν υπόψη οι καταθέσεις των γυναικών που κατήγγειλαν τον ηθοποιό. Κρίθηκε σκόπιμη η κράτησή του ενός της φυλακής έως ότου γίνει η δίκη. Τώρα, το ζητούμενο είναι εάν κι εφόσον κριθεί ένοχος και για τις 3 περιπτώσεις (βιασμός, 2 απόπειρες) ή όχι. Αν πράγματι το δικαστήριο αποφανθεί πως ο Φιλιππίδης είναι ένοχος και για τα 3 κακουργήματα. Τότε η ποινή του θα είναι περίπου 20 χρόνια στη φυλακή.

Αυτό σημαίνει ότι αν καταδικαστεί και με δεδομένο πως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης τώρα είναι 57 στα 58. Όταν θα έρθει η στιγμή ν’ αποφυλακιστεί θα πλησιάζει τα 80…

 

The post Τα χρόνια φυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη μετά το «όχι» στην αίτηση αποφυλάκισης – Θα είναι κοντά 80 ετών appeared first on i-diakopes.gr.