Συγκρούσεις στο Διαβολόρεμα της Λέσβου εικόνες – βίντεο

Συγκρούσεις στο Διαβολόρεμα της Λέσβου: Μαζικές συγκεντρώσεις ενάντια στις κλειστές «δομές φιλοξενίας» & την αρπαγή γης

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή της Καράβας έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ.

Tρεις είναι οι εστίες της φωτιάς με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη εστία.

 

 

Συγκεντρώσεις κατοίκων ενάντια στις κλειστές δομές πραγματοποιούνται από το πρωί, στο πλαίσιο και της Γενικής Απεργίας, σε Λέσβο και Χίο, ενώ νέα επεισόδια έγιναν στο Διαβολόρεμα Λέσβου όπου οι πολίτες αγωνίζονται για να ματαιώσουν την δημιουργία νέων κέντρων «φιλοξενίας» αλλοδαπών παράνομων μεταναστών.

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί έγινε νέα ρίψη χημικών, όταν ομάδα κατοίκων επιχείρησε να κατευθυνθεί προς τον χώρο που βρίσκονται τα μηχανήματα, για την κατασκευή της κλειστής δομής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν μπλόκο στην περιοχή των Λάμπου Μύλων απαγορεύοντας στους οδηγούς από Μυτιλήνη να πάνε προς την Καλλονή. Η κατάσταση παραμένει, ακόμα, τεταμένη.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

 

 

 

Αντίστοιχη συγκέντρωση γίνεται και στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο.

Στη Σάμο, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στην πλατεία Πυθαγόρα.

Να σημειώσουμε πως η Περιφέρεια και οι δήμοι Βορείου Αιγαίου έχουν κηρύξει για σήμερα, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, γενική απεργία σε όλα τα νησιά. Στο σύνολό τους κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς με ανακοινώσεις τους στηρίζουν την απεργία και συμμετέχουν σε αυτήν.

 

xΠηγη