Συγκινητικές εικόνες – Σπιτικά φαγητά από τους Κρητικούς στη Φρεγάτα «Λήμνος» [ΒΙΝΤΕΟ]

Συγκίνησε το πλήρωμα από την πρωτοβουλία των κατοίκων – Είπαν το δικό τους «ευχαριστώ» οι Κρητικοί

Είναι η στιγμή που ιδιωτικά σκάφη μεταφέρουν φαγητό και προμήθειες από κατοίκους και επιχειρηματίες του φιλόξενου και γραφικού χωριού Μύρτος Ιεραπέτρας στη φρεγάτα «Λήμνος» του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται στα ανοιχτά του παραθαλάσσιου οικισμού στο Λιβυκό Πέλαγος.

Πρωτοβουλία η οποία προκάλεσε συγκίνηση στο πλήρωμα της φρεγάτας «Λήμνος» η οποία, όπως είναι γνωστό, πρωταγωνίστησε στο περιστατικό με το τουρκικό πλοίο «Kemal Reis».

Μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ωρών, κάτοικοι και επιχειρηματίες συγκέντρωσαν ταψιά με φαγητό, φρούτα, νερά και όχι μόνο, τα οποία φορτώθηκαν και μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά σκάφη στη Φρεγάτα, μετά από συνεννόηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου Ιεράπετρας.

Φαγητό με αγάπη από τους κατοίκους και επιχειρηματίες προς τη φρεγάτα «Λήμνος», στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι τους, ενώ αντίστοιχες πράξεις αγάπης και ευγνωμοσύνης υπήρξαν και σε άλλες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, εδώ και ενάμιση μήνα.

.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ / Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ (F-451)

Οι Κρητικοί γεμάτοι ευγνωμοσύνη για την αφοσίωση των πληρωμάτων στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, έμαθαν ότι θα περνούσε η Φρεγάτα από τα μέρη τους.
Επικράτησε μια πρωτοφανής κινητοποίηση από κατοίκους και επιχειρηματίες του Μύρτου και μέσα σε δύο ώρες, συγκέντρωσαν τρόφιμα και προϊόντα, ό,τι είχε και ό,τι μπορούσε ο καθένας να δώσει!
Μετά από συνεννόηση με τις Λιμενικές αρχές, με ιδιωτικά σκάφη που βρίσκονταν στον όρμο, μετέφεραν ό,τι είχαν συγκεντρώσει στο πλοίο, δείχνοντας τους την ευγνωμοσύνη τους και λέγοντάς τους ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

Posted by Ελλάδα – Εθνική Άμυνα on Sunday, 30 August 2020