Στήνουν σκηνικό Μαρτίου του ’87 οι Τούρκοι: Βγαίνει το “Τσεσμέ” για έρευνες στο Αιγαίο εν μέσω διερευνητικών

Η’Αγκυρα φαίνεται ότι δεν επηρεάζεται από το κλίμα διαλόγου που έχει χτιστεί τις τελευταίες ημέρες και προσπαθεί να σαμποτάρει το ήδη τεταμένο κλίμα, με την έκδοση νέων NAVTEX.

Η Τουρκία έκανε γνωστό με NAVTEX ότι από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 2 Μαρτίου βγάζει στο Αιγαίο, το ωκεανογραφικό σκάφος.

Ανεξαρτήτως αν πρόκειται για ένα παμπάλαιο σκάφος, η κίνηση αυτή εκ μέρους της Τουρκίας, είναι εμφανώς προβοκατόρικη, αφού κατά αυτό τον τρόπο δυναμιτίζει το κλίμα και υπονομεύει τον ίδιο τον διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες, η Αγκυρα έχει υψώσει αρκετά τους λεκτικούς τόνους έναντι της Ελλάδας. Κάτι που είχε αφήσει να αιωρείται το ερωτηματικό ακόμα και εάν ήθελε να συνεχίσει τις διερευνητικές επαφές ή όχι.

Όπως φαίνεται η Άγκυρα φαίνεται πως προσπαθεί να μας προκαλέσει και να μας ωθήσει να αποχωρήσουμε από τις διερευνητικές επαφές,  προκειμένου να μας χαρακτηρίσουν ως υπαίτιους. Έχουν πάντα κατα νου την Ευρωπαικη σύνοδο Κορυφής, σε μία προσπάθεια να αποφύγουν την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ.  Όσο θα πλησιάζουμε δε προς τα τέλη Μαρτίου που θα γίνει η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, τόσο θα εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα.

pentapostagma.gr