Στα χέρια των ΟΥΚαδων το Mark V απο τις ΗΠΑ.

Την στιγμή που η Τουρκία προκαλεί σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, η χώρα μας κάνει κινήσεις με σκοπό να εμποδίσει κάθε κίνηση της Τουρκίας.

Βέβαια χρειαζόμαστε φρεγάτες και γενικά νέα εξοπλιστικά. Αυτή την στιγμή τα δεδομένα έχουν ”παγώσει” πάντως λόγω της πανδημίας, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως μετά την λήξη της κρίσης, η Ελλάδα θα κάνει βήματα που ενισχύσουν την αποτρεπτική της ισχύ.  

Στα χέρια των Ελλήνων βατραχανθρώπων θα είναι από τη Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 τα νέα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Ιωάννη Νικήτα για το defencereview.gr. Πρόκειται για τα νέα σκάφη MARK V από τους Αμερικανούς SEALS.

Με τη παρούσα εξέλιξη αναβαθμίζονται οι επιχειρησιακές δυνατότητες της ΔΥΚ. 

Τα ταχύπλοα Mark V χρησιμοποιούνται από τους US Navy SEALS για την διείσδυση αλλά και αποχώρηση ομάδων υποβρυχίων καταστροφών. Ταχύτατα, αθόρυβα, με χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας στα ραντάρ, θα είναι, εάν γίνει,  μια ωφέλιμη προσθήκη στα μέσα της ΔΥΚ αν και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι άγνωστη προς το παρόν.  

Το ασταθές περιβάλλον στην Μεσόγειο και οι κίνδυνοι από διάφορες πλευρές και η ασφάλεια του ναυστάθμου της Σούδας οδηγούν στην δημιουργία ειδικής δύναμης φύλαξης» στην περιοχή σε συνεργασία ΗΠΑ και Ελλάδος.