Σεισμός στην Αλβανία: Η ΕΜΑΚ στα συντρίμμια -Η προσπάθεια να απεγκλωβίσουν κόσμο [βίντεο]

Μετά το σεισμό στην Αλβανία ήταν άμεση η ανταπόκριση της Ελλάδας με την αποστολή δύο κλιμακίων της ΕΜΑΚ, οι άνδρες των οποίων μάλιστα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν δύο ανθρώπους από τα συντρίμμια.

Στην πληγείσα από το σεισμό Αλβανία στάλθηκαν η 1η και η 5η ΕΜΑΚ και αμέσως έπιασαν δουλειά συμμετέχοντας στην προσπάθεια των σωστικών συνεργείων και του στρατού της Αλβανίας για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων μέσα τα συντρίμμια κτιρίων που έπεσαν μετά τα 6,4 Ρίχτερ.

Σεισμός στην Αλβανία: Οι άνδρες της ΕΜΑΚ εν δράσει

Τα στελέχη της ΕΜΑΚ βρίσκονται σε γκρεμισμένο κτίριο από το σεισμό της Αλβανίας και προσπαθούν να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν κόσμο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι δύο μονάδες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν, ενώ ανέσυραν και άλλη μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της.

Βίντεο από την άφιξη της ΕΜΑΚ στην Αλβανία

Με ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασαν από την Ελλάδα οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ στην Αλβανία.

 

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την ΕΜΑΚ στην Αλβανία

«Η Ελληνική Αποστολή ενεργεί από τις απογευματινές ώρες της 26ης Νοεμβρίου 2019 για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία. Συγκεκριμένα, η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ επιχειρεί στην πόλη Thumane, περίπου 15 χλμ βορειοδυτικά της πόλης των Τιράνων και έχει απεγκλωβίσει ζωντανή μια γυναίκα 45 ετών καθώς και μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της, ενώ η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ επιχειρεί στο Δυρράχιο και έχει απεγκλωβίσει ζωντανό έναν άνδρα 24 ετών. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική.

Πριν αναχωρήσουν τα δύο κλιμάκια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, λέγοντάς τους πως νοιώθει περήφανος που θα συνδράμουν στη προσπάθεια για να απεγκλωβιστούν κάτοικοι της Αλβανίας από τα κτίρια.

Πηγη