Σε κάθε μόνο γονιό που τραβάει τα ζόρια του

Υπάρχουν μέρες που κανένας καφές στον κόσμο δεν μπορεί να σε γλιτώσει από την εξάντληση που νιώθεις. Αναζητάς ένα σύντροφο να γείρεις, να ακουμπήσεις πάνω του, να στηριχτείς στη βοήθειά του αλλά πολύ απλά δεν υπάρχει…

Υπάρχουν στιγμές που τίποτα δεν σου φαίνεται δίκαιο και πιθανότατα δεν είναι. Παρόλα αυτά πρέπει να σηκωθείς και να συνεχίσεις.

Υπάρχουν στιγμές, πολλές στιγμές που αναρωτιέσαι αν ένα και μόνο άτομο είναι ικανό να κάνει όσα καλείται να κάνει και αν το ανθρώπινο σώμα είναι εξοπλισμένο και προετοιμασμένο γι’ αυτό. Είτε έτσι είτε αλλιώς θα βρεις τον τρόπο.

Υπάρχουν βράδια όταν όλα στο σπίτι είναι ήσυχα, αισθάνεσαι όχι ανακούφιση, αλλά πόνο. Μόνο πόνο και θλίψη σου προκαλεί αυτή η εκκωφαντική σιωπή. Σου φαίνεται αδιανόητο ότι κάποιος θα μπορούσε να αισθανθεί τα δύο αυτά πράγματα ταυτόχρονα αλλά όπως βλέπεις όλα στη ζωή είναι πιθανά.

Υπάρχουν πρωινά που δεν θες να σηκωθείς από το κρεβάτι, που θέλεις λίγα ακόμα λεπτά αλλά όχι. Αυτοί οι μικροί άνθρωποι σε περιμένουν. Εξαρτώνται, ξέρεις, από σένα. Έχεις αναλάβει ένα ρόλο που δεν χωράει υποκατάστατα.

Υπάρχουν στιγμές που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και ρωτάς «Γιατί;», το οποίο συνήθως ακολουθείται από ένα «Και πώς θα…;».

Απάντηση δεν παίρνεις οπότε τι σου μένει; Βάζεις το ένα πόδι μπροστά από το άλλο και φεύγεις.

Είσαι ένα άτομο τη στιγμή που η δουλειά που έχεις αναλάβει απαιτεί περισσότερους από 4.

Φροντίζεις τους πάντες και τα πάντα τη στιγμή που λαχταράς τη μέρα που κάποιος θα φροντίσει και σένα. Μέχρι τότε όμως θα υπομείνεις και θα τραβήξεις το δικό σου ζόρι.

Είσαι ο μοναδικός πάροχος της οικογένειας σου τη στιγμή που μια τυπική οικογένεια χρειάζεται τουλάχιστον δύο εισοδήματα για να τα βγάλει πέρα.

Πας κόντρα στις πιθανότητες και καταφέρνεις το ακατόρθωτο. Είσαι μόνο μία αλλά κάνεις για 10. Κάποιες μέρες είναι πιο δύσκολες από άλλες αλλά είσαι ακόμα εδώ. Λες ότι δεν μπορείς αλλά λίγα δευτερόλεπτα μετά αλλάζεις γνώμη και πιστεύεις ότι μπορείς.

Προς όλους τους μονογονείς: Το έκανες, το κάνεις και θα το κάνεις. Δεν είσαι μονογονέας, είσαι μονομάχος, έτσι έμαθες. Είσαι εδώ για μία ακόμα μέρα και θα είσαι για πολλές ακόμα…

Πηγή

The post Σε κάθε μόνο γονιό που τραβάει τα ζόρια του appeared first on Koyzoylo.gr.