Σε κατάσταση μάχης τα ρωσικά θηρία: Αυτά είναι τα αναβαθμισμένα τεθωρακισμένα του στρατού

Ορωσικός στρατός δεν μένει λεπτό πίσω στα εξοπλιστικά. Βλέποντας τις κινήσεις των Αμερικανών στα τεθωρακισμένα M1 Abrams απαντά θέτοντας σε υπηρεσία το αναβαθμισμένο κύριο άρμα μάχης T-90M «Proryv-3».

Η εταιρία Uralvagonzavod (UVZ), μέλος του Ομίλου αμυντικών εταιριών Rostec, ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές του άρματος μάχης Τ-90Μ Proryv-3.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τέλη του 2019 ο πρώην αρχηγός του ρωσικού στρατού, Αλεξέι Μάσλοφ, έκανε γνωστό πως η Ρωσία έχει τα αναβαθμισμένα τεθωρακισμένα της σε κατάσταση μάχης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά: «Εντός του 2020, περισσότερα από 400 νέα και αναβαθμισμένα τεθωρακισμένα οχήματα είναι προγραμματισμένα να ενταχθούν σε υπηρεσία».

Πρόκειται για κύρια άρματα μάχης τύπου T-72B3M με το νέο, αμιγώς ρωσικής κατασκευής, σύστημα παρατήρησης και παρακολούθησης, τα νέα άρματα μάχης T-90M «Proryv-3» και T-80BVM και τα οχήματα μεταφοράς πεζικού BMP-1AM».

 

Ποια τα χαρακτηριστικά του νέου άρματος μάχης

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες, το άρμα μάχης T-90M » Proryv-3 » είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση της τανκ T-90A, γνωστό και ως» Object 188M «, ενώ η παραγωγή των αναβαθμισμένων αυτών αρμάτων μάχης θα έχουν ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο T-90A, η νέα έκδοση θα διαθέτει ένα βελτιωμένο σχεδιασμό πυργίσκου με θωράκιση τύπου Relikt ERA (Explosive Reactive Armour), ενώ θα είναι εξοπλισμένος με μια επιπλέον «ασπίδα» προστασίας από μικρότερα βλήματα.

Το νέο κύριο άρμα μάχης T-90M «Proryv-3» θα έχει κινητήρα τύπου V-92S2 με ισχύ 1.000 άλογα, με κορυφαία  ταχύτητα 60 χιλιόμετρα την ώρα και απόσταση επιχειρήσεων 550 χιλιόμετρα.

Ο κύριος οπλισμός του  T-90M «Proryv-3» ;αποτελείται από ένα πυροβόλο όπλο 125 χιλιοστών τύπου 2Α46Μ-4, ικανό να χρησιμοποιεί και αντιαρματικά΄κατευθυνόμενα βλήματα  (ATGM), τα οποία το NATO έχει κωδικοποιήσει με την ονομασία AT-11 Sniper-B.

 

pentapostagma