Σαν σήμερα: Δεν ξεχνάμε τον ήρωα Γιώργο Μπαλταδώρο.

Κανείς μας δεν ξεχνάει αυτές τις μέρες που δεν έχουν τελειωμό αφού πλέον οι παραβιάσεις στο Αιγαίο είναι κάτι σαν ρουτίνα για αυτούς με σκοπό να παρενοχλούν τους πιλότους μας και πάνω απ όλα να αποδείξουν κάτι που δεν είναι εφικτό, την ανωτερότητα τους σαν πιλότους.

Κάθε εικονική αερομαχία τελειώνει με ήττα για αυτούς και έτσι ξεκίνησαν ένα νέο γύρο αποστολών ώστε να “ταίσουν” τον εγωισμό τους και να επιστρέψουν σπίτι τους έχοντας αφαιρέσει μια ζωή.

Οι μανούβρες που επιχειρούν έχουν σαν σκοπό να μην μπουν στο “kill zone” των Ελληνικών μαχητικών  και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν το φαινόμενο “jet blast” ώστε να αποσταθεροποιήσουν τα μαχητικά μας είναι πλεον ένα μπαμπέσικο παιχνίδι που στοιχίζει ζωές.

 

Στην περίπτωση του Γιώργου οι ειδικοί  κάνουν λόγο για λάθος εκτίμησης χώρου (Vertigo) όταν ο πιλότος δεν μπορεί να ξεχωρίσει την θάλασσα με τον ουρανό και τονίζουν ακόμη περισσότερο ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν άθλιες, πράγμα που βοηθά σε αυτό.

 

Οι εικόνες 40 ημέρες μετά σπαράζουν καρδιές,  όπως όμως λένε δεν υπήρχε μηχανική βλάβη και το πιο εύκολο είναι να πουν ότι υπήρξε λάθος εκτίμηση χώρου ή αλλιώς (Vertigo) .

 

Εμείς τους Ήρωες δεν τους ξεχνάμε…