Σαν σήμερα: 3 Μαρτίου 1964, συλλαλητήριο υπέρ της ένωσης της Ελλάδος με την Κύπρο

3 Μαρτίου 1964, συλλαλητήριο υπέρ της ένωσης της Ελλάδος με την Κύπρο μπροστά από το ξενοδοχείο ΑΛΕΞ αν δεν κάνω λάθος.
Την εποχή εκείνη υπήρχε πολύ έντονο ρεύμα υπέρ του αιτήματος αυτού.

Από αριστερά, ο παπάς που βρίσκεται μπροστά κάπως είναι ο παπα-Τακτικός. Στη συνέχεια είναι ο παπα-Γιάννης Επιτρόπου που πρέπει να ήταν στρατιωτικός ιερέας και έμενε στην Άνθεια. Δεξιότερα είναι ο παπα-Ιωακείμ που ήταν στον Άγιο Νεκτάριο και στον Άγιο Νικόλαο παλιότερα, μετά είναι το παιδί με το στεφάνι, δεξιά του και λίγο πίσω, ο ιερέας που κοιτά στο φακό πρέπει να είναι ο παπα-Δημήτρης Κουρής από τη Θυμαριά, που έπειτα πήγε στη Σαμοθράκη.

Στη συνέχεια έχουμε τον παπα-Χριστόφορο από τη Χιλή που κοιτά προς τα δεξιά όπως βλέπουμε την εικόνα. Ο επόμενος ιερέας μας είναι άγνωστος. Ο κάπως πιο κοντός είναι ο παπα-Απόστολος Κουγιουμτζής, μετά ο παπα-Νικόλας Μπακιρτζής και ο τελευταίος δεξιά, αριστερά από τον Σταύρο, πρέπει να είναι ο παπα-Νικόλας Παπανδρέου, που ήταν κάποια στιγμή στον Άγιο Ελευθέριο και μετά στην Αγία Κυριακή. Διακρίνονται επίσης oι Stavros Babalas και Γιαννης Λιανιδης.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο ενός σπουδαίου ιερέα που τίμησε τα ράσα του και επιτέλεσε το λειτούργημα του όσο λίγοι, του παπα Νικόλα Μπακιρτζή (παππούς του Ν. Γαλάνη).

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook