Σάλος με την Dua Lipa: Ανέβασε φωτογραφία της Μεγάλης Αλβανίας που φτάνει μέχρι τη Θεσπρωτία

Μια εικόνα της Μεγάλης Αλβανίας “ανέβασε” νωρίτερα η Dua Lipa, στους προσωπικούς της λογαριασμούς στο Instagram και το Twitter προκαλώντας διαδικτυακή σύρραξη μεταξύ των ακολούθων της που διαπληκτίζονται κάτω από τις αναρτήσεις της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

au•toch•tho•nous adjective (of an inhabitant of a place) indigenous rather than descended from migrants or colonists

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DUA LIPA (@dualipa) στις

Η 25χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια είναι γεννημένη στην Αγγλία από Κοσοβάρους γονείς και από ότι φαίνεται η ανάρτησή της είναι έντονα επηρεασμένης από την καταγωγή της. Η Lipa “ανέβασε” μια εικόνα της Μεγάλης Αλβανίας που εμπεριέχει μέσα μέρη της Ελλάδας όπως η Κέρκυρα και άλλες περιοχές, περιοχές που θεωρούνται από τους Αλβανούς εθνικιστές ως ιστορικές περιοχές της χώρας τους.

Την ανάρτηση συνοδεύει το σχόλιο “Αυτόχθονες” για τη σημασία του οποίου κάνει αναφορά παρακάτω, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τα εδάφη της Μεγάλης Αλβανίας είναι γη των προγώνων της. Αριστέρα στην εικόνα είναι ο Ισμαήλ Κεμάλ Μπέι Βλόρα, ιδρυτής του αλβανικού κράτους και δεξιά ο Ίσα Μπολετίνι, Κοσοβάρος αντάρτης γνωστός για τους αγώνες του εναντίον των Σέρβων στα τέλη 19ου και αρχές 20ου αιώνα.

Το post της στο Instagram μέχρι στιγμής έχει 400.000 likes και στο Twitter περισσότερα από 20.000 με τα σχόλια από όσους συμφωνούν και των διαφωνούντων να είναι μαζικά.

Πηγή