Ρωσικό ΜΜΕ: “Οι Ελληνικοί S-300 είναι έτοιμοι και ενεργοποιημένοι”

Ρώσοι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι η Άγκυρα γνώριζε πολύ καλά ότι η Αθήνα ήταν έτοιμη να “κινηθεί αποτελεσματικά στα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη”, όπως ανακοινώθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα από την ελληνική ηγεσία.

«Μαχητικά F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πετούσαν πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος σε κοντινή απόσταση από ελληνικά νησιά. Τα αεροσκάφη συμμετείχαν σε προκλητικές αεροπορικές ασκήσεις κοντά στα νησιά Ρόδος και Καστελόριζο», αναφέρουν οι πηγές στο Telegram τις οποίες επικαλείται το ρωσικό ΜΜΕ.

“Η Ελλάδα είναι εξοπλισμένη με συγκροτήματα S-300, τα οποία ενεργοποιήθηκαν κατά των τουρκικών κινήσεων για δεύτερη φορά την τελευταία εβδομάδα, αν και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη επιβεβαίωση αυτών των δεδομένων από την διοίκηση του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας σχετικά με αυτό. Οι ελληνικοί πύραυλοι S-300 είναι πανέτοιμοι να υπενθυμίσουν στην Άγκυρα πώς μπορεί να τελειώσει αυτή η κρίση στην περιοχή”, καταλήγει ο Ρώσος δημοσιογράφος.

Δεν έχουμε καμία ανακοίνωση ή οποιαδήποτε άλλη πηγή εντός Ελλάδος που να επιβεβαιώνει το περιστατικό με τους ρωσικούς πυραύλους, ενώ όντως είχαμε παράνομες εισόδους τουρκικών F-16 στην περιοχή του ΝΑ Αιγαίου όπου έλαβαν και την άμεση αντίδραση από την ΠΑ.

Συγκεκριμένα χθες σύμφωνα με ανακοίνωση είχαμε τουρκικά μαχητικά, τα οποία προέβησαν σε 14 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Ειδικότερα, 13 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 16 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε 14 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Με ή χωρίς τους ρωσικούς πυραύλους τα τουρκικά μαχητικά πάντα θα φεύγουν με την “ουρά στα σκέλια” εισερχόμενα στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, ενώ την ισχύ της ΠΑ εκθείασε και ο αμερικανικός τύπος μετά το Πεντάγωνο, το οποίο γνωρίζει τις πραγματικές δυνατότητες των Ελλήνων πιλότων που θεωρούνται από τους καλύτερους στο ΝΑΤΟ.