Πριν χαρίσετε στους κατασκόπους της Ρόδου , θυμηθείτε τι έκαναν σε 2 αθώα παλικάρια μας.

Ας θυμηθούμε τι έγινε τον Μάρτιο του 2018

Επεισόδιο στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όταν περίπολος από δύο άνδρες του ελληνικού στρατού συνελήφθησαν από τις τουρικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η περίπολος φέρεται να είχε χάσει τον προσανατολισμό της λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και είχε εισχωρήσει σε τουρκικό έδαφος.

Οι δύο Έλληνες κρατούνται στην Αδριανούπολη και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο για τον επαναπατρισμό τους.
Πρόκειται για έναν υπολοχαγό και έναν οπλίτης 5ετούς υποχρεώσεως (ΕΠΟΠ), οι οποίοι έκαναν περιπολία το πρωί της Πέμπτης (01.03.2018) στις Καστανιές του Έβρου.

 

Οι φήμες οργιάζουν

Τούρκοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι όλα γίνονται για τους “8” και φαίνεται πως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα πέσει αυτό το “χαρτί της ανταλλαγής” .   Φυσικά οι “8” είναι οι Τούρκοι αξιωματικοί που εμπλέκονται στο πραξικόπημα της Τουρκίας που όπως θα δείτε αργότερα στο χρονοδιάγραμμα συνελήφθησαν απο τις Ελληνικές αρχές ύστερα απο επιχείρηση στο σπίτι τους.

Το δικαστικό θρίλερ

Ακολούθησαν αλλεπάλληλα αιτήματα για την απελευθέρωσή τους. Η τουρκική νομοθεσία παρέχει εξάλλου το δικαίωμα για επανεξέταση του θέματος κάθε μήνα. Ωστόσο, όλα, και τα πέντε αιτήματα, απερρίφθησαν. Στο σκεπτικό της απόφασης, το δικαστήριο Αδριανούπολης σε κάθε άρνηση ανέφερε ότι έπρεπε να συνεχιστεί η κράτηση καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η έρευνα στα κινητά τους τηλέφωνα. Η κράτησή τους στηριζόταν στο σκεπτικό ότι θεωρούνταν ύποπτοι φυγής. Οι δύο Ελληνες από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν στις καταθέσεις τους πως εισήλθαν στην περιοχή κατά λάθος, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, ακολουθώντας ίχνη που είχαν εντοπίσει.

Απελευθέρωση 

Επειτα από περιπέτεια πέντε μηνών και ελλείψει στοιχείων που να στοιχειοθετούν τη στρατιωτική κατασκοπεία, το τουρκικό δικαστήριο, στις 14 Αυγούστου 2018, αποφάσισε την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών χωρίς περιοριστικούς όρους. Την επόμενη ημέρα, 15 Αυγούστου, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μετέβη στην Αδριανούπολη και παρέλαβε τον Αγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη, γεγονός που έφερε ανακούφιση στις οικογένειές τους και συγκίνηση σε όλη την Ελλάδα.

greekzone.gr