Πότιζαν κτήματα από κρουνούς πυρόσβεσης και ξέμειναν από νερό περιοχές στην Πορταριά

Εν μέσω καύσωνα και με υψηλό δείκτη κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, κάποιοι στην Πορταριά αποφάσισαν να ποτίσουν τα κτήματά τους από το νερό των κρουνών πυρόσβεσης με συνέπεια περιοχές του οικισμού να μείνουν χωρίς νερό.

Αναφέρει η ΔΕΥΑΜΒ

Παρατηρήθηκε χθες Τρίτη 3/8 κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες στην Πορταριά ότι κάποιοι είχαν ανοίξει παρανόμως τους πυροσβεστικούς κρουνούς και διοχέτευαν το νερό του δικτύου σε αρδευτικά αυλάκια. Το γεγονός αυτό οδήγησε στη βίαια εκκένωση των δεξαμενών και στην είσοδο αέρα στο δίκτυο, με αποτέλεσμα την απορύθμιση των μειωτών πίεσης και τη διακοπή υδροδότησης σε διάφορες περιοχές της Πορταριάς.
Τα συνεργεία της υπηρεσίας εργάστηκαν έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης για την αποκατάσταση των προβλημάτων και ήδη από το ξημέρωμα (της Τετάρτης) συνεχίζουν τις προσπάθειες επαναφοράς υδροδότησης στο σύνολο του οικισμού.
Η ενέργεια του παράνομου ανοίγματος των πυροσβεστικών κρουνών είναι δολιοφθορά στο δίκτυο ύδρευσης η οποία οδήγησε στη στέρηση του νερού σε μεγάλο αριθμό καταναλωτών και η ΔΕΥΑΜΒ, πέρα του ότι στηλιτεύει αυτό καθ’ αυτό το γεγονός, θα καταθέσει μήνυση κατά των δολιοφθορέων.