Πόνος στο δόντι: 8 σπιτικές θεραπείες για άμεση ανακούφιση

Πονόδοντος: Μήπως αντιμετωπίζεται πρόβλημα πόνου, με το δόντι σας; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Μπορείτε να δείτε τις ακόλουθες σπιτικές θεραπείες και ο πόνος σας θα περάσει μια για πάντα. Αναλυτικότερα:

Πονόδοντος: Ακολουθούν οκτώ σπιτικές θεραπείες για να σας περάσει

Γάργαρες με θαλασσινό νερό: Το αλμυρό νερό είναι ένα φυσικό απολυμαντικό, και επίσης μια εύκολη και αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση ενός πονόδοντου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και να το χρησιμοποιήσετε ως στοματικό διάλυμα. Αποτρέπει επίσης το πρήξιμο και καθαρίζει την περιοχή γύρω από τον πονόδοντο.

Πόνος στο δόντι: 8 σπιτικές θεραπείες για άμεση ανακούφιση - Εικόνα 1

Υπεροξείδιο του υδρογόνου: Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα ανακουφιστικό για τον πόνο και θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την ταλαιπωρία. Μπορεί όχι μόνο να μειώσει την πλάκα αλλά και να θεραπεύσει τα ούλα που αιμορραγούν. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως στοματικό διάλυμα όπως το αλμυρό νερό. Για να το χρησιμοποιήσετε, αναμίξτε 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου με ίσα μέρη νερού. Μην το καταπιείτε.

Πόνος στο δόντι: 8 σπιτικές θεραπείες για άμεση ανακούφιση - Εικόνα 2

Πονόδοντος – Γαρύφαλλο ή το αιθέριο έλαιο του: Το γαρύφαλλο θεραπεύει πονόδοντους για αιώνες καθώς έχει ευγενόλη, η οποία είναι ένα φυσικό αντισηπτικό. Χρησιμοποιήστε μια πρέζα γαρύφαλλου σε σκόνη στο δόντι ή μασήστε λίγο ολόκληρο το γαρίφαλο για να απελευθερώσετε το έλαιο του. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πολύ μικρή ποσότητα έλαιο (περίπου 2 σταγόνες) και να την τοποθετήσετε στο δόντι μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.

Πόνος στο δόντι: 8 σπιτικές θεραπείες για άμεση ανακούφιση - Εικόνα 3

Κρύα κομπρέσα: Μια κρύα κομπρέσα είναι αποτελεσματική για κάθε είδους πόνο που αντιμετωπίζετε. Χρησιμοποιήστε μια παγοκύστη ή βάλτε πάγο σε μια πλαστική σακούλα, τυλίξτε με ένα λεπτό πανί, τοποθετήστε το στο δόντι για 15 λεπτά για να μουδιάσει τα νεύρα. Μειώνει επίσης τη φλεγμονή και το πρήξιμο.

Πόνος στο δόντι: 8 σπιτικές θεραπείες για άμεση ανακούφιση - Εικόνα 4 Οι υπόλοιπες σπιτικές θεραπείες:

Πονόδοντος – Σκόρδο: Το σκόρδο είναι γνωστό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Σκοτώνει τα επιβλαβή βακτήρια και λειτουργεί ως ανακουφιστικό. Μπορείτε είτε να φτιάξετε μια πάστα και να την τοποθετήσετε στο δόντι είτε να τη μασάτε αργά. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτήν τη φυσική θεραπεία για λίγες μέρες έως ότου εξαφανιστεί ο πόνος.

Πόνος στο δόντι: 8 σπιτικές θεραπείες για άμεση ανακούφιση - Εικόνα 5

Φύλλα γκουάβα: Τα φύλλα γκουάβα είναι αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακά. Δεν ανακουφίζουν μόνο τους πονόδοντους αλλά και τα έλκη του στόματος και τα πρησμένα ούλα. Απλώς μασήστε ένα ή δύο φύλλα μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί ο χυμός στο πονεμένο δόντι. Ή τοποθετήστε λίγα φύλλα γκουάβα σε βραστό νερό, αφήστε το υγρό να κρυώσει σε μια ζεστή θερμοκρασία και πασπαλίστε λίγο θαλασσινό αλάτι. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα ως στοματικό διάλυμα.

Πόνος στο δόντι: 8 σπιτικές θεραπείες για άμεση ανακούφιση - Εικόνα 6

Σιταρόχορτο: Το σιταρόχορτο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που προσφέρουν τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα οφέλη, αποτρέποντας παράλληλα τη φθορά των δοντιών και τον πόνο. Για καλύτερα αποτελέσματα μασήστε το ή χρησιμοποιήστε το χυμό του ως στοματικό διάλυμα. Αφαιρεί τις τοξίνες από τα ούλα και μειώνει την ανάπτυξη βακτηρίων.

Πόνος στο δόντι: 8 σπιτικές θεραπείες για άμεση ανακούφιση - Εικόνα 7

Κρεμμύδι: Το κρεμμύδι περιέχει φυτοχημικά που στοχεύουν τα μικρόβια που είναι υπεύθυνα για τη μόλυνση και σας ανακουφίζει από τον πόνο. Κόψτε ένα κομμάτι κρεμμύδι και μασήστε το στην πλευρά του στόματος που είναι πόνος. Αυτό επιτρέπει στο χυμό από το κρεμμύδι να διεισδύσει στα δόντια σας. Εάν ο πόνος είναι πολύ έντονος για μάσημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δάχτυλο για να κρατήσετε το κομμάτι του κρεμμυδιού απευθείας στο προσβεβλημένο δόντι

Πόνος στο δόντι: 8 σπιτικές θεραπείες για άμεση ανακούφιση - Εικόνα 8

Πηγή