Πόλη κάνει δώρο στους ζητιάνους εισιτήριο για οπουδήποτε στην Ευρώπη με τον όρο να μην επιστρέψουν

Η πόλη της Βασιλείας (Basel) στην Ελβετία προσφέρει κουπόνια ταξιδιού στους ζητιάνους σε οποιονδήποτε προορισμό της Ευρώπης με αντάλλαγμα ότι συμφωνεί να μην επιστρέψει, ανέφερε η εφημερίδα Le News.

Πόλη κάνει δώρο στους ζητιάνους εισιτήριο για οπουδήποτε στην Ευρώπη με τον όρο να μην επιστρέψουν - Εικόνα 1

Για να λάβουν το κουπόνι, οι ζητιάνοι πρέπει να υπογράψουν μια γραπτή σύμβαση με την οποία υπόσχονται να μην επιστρέψουν στην Ελβετία για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το 20 Minutes.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης της πόλης, Τοπράκ Γιούργου, δήλωσε:

Εάν ελεγχθούν ξανά, κινδυνεύουν να απελαθούν από τη χώρα μας.

Πόλη κάνει δώρο στους ζητιάνους εισιτήριο για οπουδήποτε στην Ευρώπη με τον όρο να μην επιστρέψουν - Εικόνα 2

Από τις 29 Απριλίου, συνολικά 31 άτομα έχουν αποδεχτεί την προσφορά. 14 από τη Ρουμανία, 7 από το Βέλγιο, 7 από τη Γερμανία, 2 από την Ιταλία και 1 από τη Γαλλία.

Σύμφωνα με το Basler Zeitung, η πόλη έχει βρήκε εισιτήρια με 60 CHF (54,55 Ευρώ) προς Βουκουρέστι για εκείνους από τη Ρουμανία.

Πόλη κάνει δώρο στους ζητιάνους εισιτήριο για οπουδήποτε στην Ευρώπη με τον όρο να μην επιστρέψουν - Εικόνα 3

Αρκετές είναι οι πόλεις της Ελβετίας δείχνουν ελάχιστη ανοχή για τους ζητιάνους, σύμφωνα με το Le News. Το 2014, μια γυναίκα που ζητιάνευε στους δρόμους της Γενεύης πρόστιμο 500 CHF (454,76 Ευρώ). Ανίκανη να πληρώσει το πρόστιμο, η γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση για 5 ημέρες. Το 2016, η κυβέρνηση του ελβετικού καντονίου του Vaud εισήγαγε νόμο που απαγορεύει την επαιτεία σε ολόκληρο το καντόνι.

Πηγή