”Πολεμικό” κλίμα σε Λέσβο & Χίο: Στέλνει ενισχύσεις η Αθήνα με C-130! – Γενική απεργία σήμερα στα νησιά

Kαθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σημειώνονταν επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους που αναμένεται η κατασκευή των εν λόγω δομών.

Tην ίδια στιγμή, η κυβέρνηση στέλνει κι άλλες δυνάμεις ΜΑΤ στη Λέσβο! Οι ενισχύσεις προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη με C-130!

 

Οχήματα του Στρατού έκαναν από το πρωί της Τρίτης διανοίξεις σε δασική έκταση προκειμένου να φτάσουν τα μηχανήματα στην επιταγμένη έκταση στη θέση Καράβα Καβακλή, όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή κέντρου κράτησης.

Επικράτησε ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους πολίτες και τις αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση χημικών.

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία, καταγγέλλοντας παράνομη εκχέρσωση δασικής βλάστησης με πεύκα και πουρνάρια προκειμένου να διανοιχθεί δρόμος πρόσβασης που θα παρακάμπτει το μπλόκο των κατοίκων.

Αναφορές τοπικών ΜΜΕ έκαναν λόγο για χρήση του οχήματος «Αίαντας» που εκτοξεύει νερό κατά διαδηλωτών. Ωστοσο, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Μάχες σώμα με σώμα και στη Χίο

 

Έκρυθμη ήταν η κατάσταση και στη Χίο. Έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια τη νύχτα στο λιμάνι των Μεστών και τις μάχες που δόθηκαν στη συνέχεια με αντιδρώντες πολίτες στο δρόμο προς την επιταγμένη «θέση 17» στο Αίπος, τα μπλόκα «έπεσαν» το μεσημέρι και οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά, παρουσία αστυνομικής δύναμης, για την διαμόρφωση του χώρου.

Οι κάτοικοι στην προσπάθειά τους να κινηθούν προς την επίμαχη περιοχή βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν, σύμφωνα με το astraparis.gr. 

 

Πληροφορίες που μετέδωσε το astraparis.gr, έκαναν λόγο για δύο τραυματισμένες 30 και 16 ετών.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή του κλειστού κέντρου, ενώ όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, τα μηχανήματα του στρατού ξεκίνησαν τις εργασίες στην τοποθεσία  που είχε επιταχθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, υπό τις οδηγίες του μηχανικού της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο.

πηγη  Pentapostagma.gr