Πιπιλή: «Το Άγιο Φως δεν είναι πίτσα ή σουβλάκι για να γίνεται ντελίβερι»

ΗΦωτεινή Πιπιλή ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού προβλέπονται από το Σύνταγμα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, τόνισε ότι η ΕΕ στο τέλος θα βρει τον δρόμο της, ενώ οι εκκλησίας δεν πρέπει να δημιουργούν σχίσματα στην πίστη με τον Θεό.

«Παγκοσμίως τα μέτρα που πήρε από την πρώτη στιγμή και με προσωπική απόφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι αυτά που μέχρι τώρα έχουν σώσει τη χώρα και την κρατάνε όρθια. Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ήταν αναγκαία αυτά τα μέτρα είναι η αποδοχή σχεδόν από το σύνολο της κοινωνίας. Αυτά τα μέτρα, για όσους λένε ότι είναι αντισυνταγματικά, να σας πω ότι προβλέπονται από το ίδιο το Σύνταγμα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Τα μέτρα πέτυχαν ακριβώς επειδή προτάχθηκαν οι επιστήμονες και όχι οι ξερόλες. Όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι το εθνικό μας πρότυπο, είναι κάτα πάρα πολύ σημαντικό», δήλωσε στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και αναφέρθηκε στο οικονομικό κομμάτι:

«Το πλήγμα είναι παγκόσμιο και προσωπικά πιστεύω ότι στο τέλος η ΕΕ θα βρει τον δρόμο της. Αν η Ολλανδία και η Γερμανία αποφασίσουν να διαλυθεί η ΕΕ, θα επιμείνουν. Θα υπάρξουν γενικές αντιστάσεις με την προοπτική του να μην γίνει η ΕΕ ο αποδιοπομπαίος τράγος, την περίοδο που πλήττονται η Αμερική και η Κίνα. Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία για την ΕΕ να ξαναβρεί τον παγκόσμιο χαρακτήρα της. Η ΕΕ είναι ένα ενιαίο ευρωπαϊκό κράτος. Αποκλείω την πλήρη διάσπαση και διάσταση απόψεων και στο τέλος και η Γερμανία και η Ολλανδία θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορεί να είναι τα μαύρα πρόβατα εις το διηνεκές. Πρόκειται για τον “3ο Παγκόσμιο Πόλεμο” και θα θυμόμαστε όλοι ποιοι είναι οι εγκληματίες και ποιοι οι ήρωες».

Η κ. Πιπιλή αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει πληγεί στους οίκους ευγηρίας, όπως για παράδειγμα η Ιταλία: «Αυτή είναι η μεγάλη αξία της συντηριτικής κατά τα άλλα ελληνικής κοινωνίας, που πολλοί την ειρωνεύονται, ειδικά στη σχέση που έχουμε οι Έλληνες με τους ηλικιωμένους. Είμαστε σε αυτό ακόμα μια συνεκτική κοινωνία που δεν εγκαταλείπει με ευκολία τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες και κάνει ότι είναι δυνατόν για να τους κρατήσει σε μια κανονικότητα. Η ελληνική οικογένεια στηρίζεται σε συγκεκριμένους κανόνες».

Η βουλευτής της ΝΔ παρουσίασε και την προσωπική της άποψη όσον αφορά στο εμπόριο: «Θεωρώ ότι θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό και το εμπόριιο με την έννοια της παγκοσμιοποίησης. Όλοι οι μεγάλοι οίκοι μόδας, τα θηρία της Ιταλίας και της Γαλλίας, οι οποίοι για οικονομικούς καθαρά λόγους μετέφεραν την εμπορική τους δραστηριότητα στα φθηνά εργατικά χέρια της Κίνας έπαθαν μεγάλη ζημιά. Πιστεύω ότι θα αναθεωρήσυν αυτού του είδους τις σχέσεις με τις φθηνότερες χώρες της Ασίας και θα είναι θετικό για την αναζωογόνηση του εμπορίου και της Ευρώπης εντός της ΕΕ».

Για το Άγιο Φως – «ντελίβερι», η Φωτεινή Πιπιλή ξέσπασε: «Έχω εξοργιστεί με την στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Να λειτουργούν έτσι, με κρυφό και έντεχνο τρόπο, ειδικά τη Μεγάλη Παρασκευή οι ναοί, είναι προκλητικό. Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ιερή μέρα, δεν πρέπει να γελοιοποιηθεί, γιατί φαντάζεστε πόση αστυνομία θα βρεθεί έξω από τις εκκλησίες για να βάλει σε τάξη τους πιστούς.

Η ορθόδοξη εκκλησία και οι θρησκίες έχουν ως βασική αρχή την καρτερία, την οποία επιδεικνύει ο ελληνικός λαός και δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σχίσματα εντός της πίστης στον Θεό. Το Άγιο Φως δεν είναι πίτσα ούτε σουβλάκι για να γίνει ντελίβερι».

πηγη