Πέθανε ο Έλληνας άστεγος της οδού Σταδίου με το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ο Χρήστος, ο άστεγος που είχε βρει επί χρόνια το δικό του «καταφύγιο» στην οδό Σταδίου έφυγε από τη ζωή πριν το Πάσχα. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τη σελίδα της Κιβωτού των αστέγων στο Facebook.

Τον Χρήστο, που είχε στήσει το δικό του σπίτι με όσα υπάρχοντα είχε σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας και κάθε Χριστούγεννα στόλιζε το δέντρο του ενώ παράλληλα έγραφε ποιήματα, φωτογράφισε πριν λίγα χρόνια η βρετανική Telegraph.

Στον κορυφή του δέντρου αντί για αστέρι έβαζε έναν σκούφο του Αγίου Βασίλη ενώ τα στολίδια τα είχε μαζέψει από φίλους και περαστικούς στέλνοντας σε όλους ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης τις γιορτινές ημέρες.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ του άστεγου φίλου μας … , του Χρήστου, του Χρηστάρα, του πιο γνωστού αστέγου στην Ελλάδα, στην οδό Σταδίου…

Gepostet von Κιβωτός αστέγων am Dienstag, 5. Mai 2020

Ο Χρήστος ήταν ένας από τους χιλιάδες άστεγους της Αθήνας και περνά τα βράδια και αρκετές ώρες της ημέρας του εκεί.

Σηκωνόταν, κάθεται στο πεζοδρόμιο, χαιρετούσε τους περαστικούς. Ετσι πέρναγε η ώρα. Δεν μιλάγε πολύ, προτιμούμε να γράφει. Ποιήματα, λέει. Κι όμως όταν τον πλησίαζες, ήταν φιλικός. Κρατούσε ένα απόκομμα εφημερίδας με κάποιο κείμενο που γράφτηκε για εκείνον και σου το δείχνει. Ρωτούσε το όνομά σου. Οι περαστικοί τον βοηθούσαν να διακοσμήσει τη γωνιά του χαρίζοντάς του στολίδια.

Συντροφιά του είχε μια ασπρόμαυρη αφίσα με μια κοπέλα που μάζεψε από τα σκουπίδια, στο πλάι του ένα άδειο μπιτόνι αντί κομοδίνου για να ακουμπά το ποτήρι του τη νύχτα.

Η φωτογραφία του χριστουγεννιάτικο δέντρο φιλοξενήθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph» στη στήλη «Οι εικόνες της ημέρας» και έγινε viral στο Διαδίκτυο με εκατοντάδες ανθρώπους να του στέλνουν το δικό τους μήνυμα. Είναι, άλλωστε, κι εκείνος ένα από τα σύμβολα των αθηναϊκών Χριστουγέννων του 2015…

 

Πηγή

The post Πέθανε ο Έλληνας άστεγος της οδού Σταδίου με το χριστουγεννιάτικο δέντρο appeared first on Koyzoylo.gr.