Παραιτήθηκε ο ΣΕΑ Αλέξανδρος Διακόπουλος – Δηλώσεις βόμβα για το ORUC REIS

ΟΣύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του.

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε  σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα» δήλωσε ο κ. Διακόπουλος.

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

Αποστάσεις κρατούσε το Μαξίμου απο τις δηλωσεις Διακοπουλου

Όπως φαίνεται με αποκορύφωμα τις χθεσινές δηλώσεις του Συμβούλου του πρωθυπουργού, το Μαξίμου ήταν φανερά ενοχλημένο από τις “αποκαλύψεις” του Αλέξανδρου Διακόπουλου, που αρκετές φορές “κάρφωσε” την Κυβέρνηση με τα όσα έχει πει.

Οι δηλώσεις του για το Oruc Reic:

”Για να μην κοροϊδευόμαστε, το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες”, δηλώνει ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα εθνικής ασφάλειας. ”Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος”, σχολιάζει.

Επιβεβαιώνει δε, το συμβάν με τη φρεγάτα Λήμνος. ”Εάν βγάλει το γεωτρύπανο ο Ερντογάν νότια της Κρήτης, σημειώνει ότι αυτό θα θεωρηθεί κλιμάκωση. Προφανώς εάν έχουμε γεωτρύπανο είναι πολύ σοβαρή κλιμάκωση. Αλλά το θέμα είναι πολυπαραγοντικό και η Τουρκία το κάνει για να προκαλέσει.”

πηγη Pentapostagma.gr