Όταν τα Τουρκικα μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο , ο Α.Τσίπρας τραβούσε βίντεο

Αποκαλυπτικά πλάνα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, από το «επεισοδιακό» ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Αγαθονήσι, την περασμένη Δευτέρα, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Μετά το πέρας των εορτασμών, ο Πρωθυπουργός σε ομιλία του στους κατοίκους του ακριτικού νησιού, αποκάλυψε πως προηγουμένως τουρκικά μαχητικά είχαν παρενόχληση το ελικόπτερο που τον μετέφερε, ενώ στη συνέχεια έστειλε «αυστηρό μήνυμα» στην Τουρκία για τέτοιου είδους ψευτομαγκιές. Ωστόσο, τα πλάνα αυτά δείχνουν τι έλαβε χώρα μέσα στο ελικόπτερο Chinook στην πορεία του προς το Αγαθονήσι και τις τουρκικές προκλήσεις από τα μαχητικά αεροσκάφη.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι:

Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι, και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας. Φαίνεται, ένεκα της ημέρας ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί στον εθνικό μας εορτασμό.

Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά, όπως πάντα γίνεται να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο», είπε ο πρωθυπουργός.

Η Αγκυρα μέσω πηγών των υπηρεσιών ασφαλείας το οποίο δημοσίευσε το πρακτορείο Ανατολή ανέφερε ότι τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανενός είδους παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό.

Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει πως δεν υπήρξε καμία παρενόχληση αλλά και ούτε προσπάθεια παρενόχλησης. Τα τουρκικά μαχητικά, σύμφωνα με τους Τούρκους, πετούσαν άοπλα και εκτελούσαν κανονική πτήση περιπολίας χωρίς να πλησιάσουν σε κανένα σημείο το ελικόπτερο του Ελληνα πρωθυπουργού.

onalert.gr