Όλοι προσεύχονται! Στις 12 το μεσημέρι οι γιατροί θα επιχειρήσουν να «ξυπνήσουν» τον 6χρονο Φώτη που τραυματίστηκε σε αγώνες καρτ στην Πάτρα!

Όλοι προσεύχονται! Στις 12 το μεσημέρι οι γιατροί θα επιχειρήσουν να «ξυπνήσουν» τον 6χρονο Φώτη που τραυματίστηκε σε αγώνες καρτ στην Πάτρα!

Με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό, όλοι προσεύχονται σήμερα ώστε ο θεός να βάλει το χέρι του και ο μικρός Φώτης, το 6χρονο αγοράκι που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια αγώνων καρτ στην Πάτρα να τα καταφέρει και να επιστρέψει στην αγκαλιά των γονιών του.

Η πιο κρίσιμη μέρα είναι η σημερινή για τον μικρούλη, καθώς στις 12 το μεσημέρι οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών θα επιχειρήσουν να μειώσουν την καταστολή και σιγά σιγά να τον «ξυπνήσουν».

Σήμερα συμπληρώνεται το δεύτερο 24ωρο από τη σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση που υπέστη το παιδί και οι γιατροί, όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, θα επιχειρήσουν να ανοίξουν μια νευρολογική… δίοδο δίνοντας κάποιες εντολές στον 6χρονο. Από τον τρόπο που θα αντιδράσει το παιδί θα εξαρτηθούν και τα επόμενα βήματα των γιατρών. Αν ο μικρός απαντήσει στα ερεθίσματα θα ακολουθήσει μια μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου προκειμένου να αποκλειστεί τυχόν αξονική βλάβη και στη συνέχεια οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον ξυπνήσουν.

Στην περίπτωση ωστόσο που διαπιστωθεί ότι υπάρχει διάχυτη βλάβη το παιδί θα παραμείνει διασωληνωμένο. Ωστόσο όλοι παραμένουν αισιόδοξοι και ελπίζουν σε θετικά αποτελέσματα.

Πηγή : newsbreak.gr