Ολική ανατροπή: Το e-food παίρνει πίσω τις απολύσεις έπειτα από τις διαδικτυακές αντιδράσεις

Αλλαγή στάσης μετά το τεράστιο κύμα αντιδράσεων

Μαζικές διαμαρτυρίες ξέσπασαν στο διαδίκτυο κατά της δημοφιλούς εταιρείας e-food, σχετικά με το ζήτημα της σχέσης εργασίας με τους διανομείς.

Ολική ανατροπή: Το e-food παίρνει πίσω τις απολύσεις έπειτα από τις διαδικτυακές αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται πως το μήνυμα της e-food που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και καταγγέλθηκε ως εργοδοτικός εκβιασμός ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητή Rider, στο πλαίσιο της αύξησης της παραγωγικότητας του στόλου και της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, θα θέλαμε να σου προτείνουμε να συμμετάσχεις και εσύ στο σχήμα συνεργασίας freelancing.

Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας αλλά με βάση τα παραπάνω και το batch σου εκτιμούμε ότι θα ήταν καλύτερο να συνεχίσεις να εργάζεσαι ως freelancer… Σε διαφορετική περίπτωση, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης…».

Αναλυτικά το μήνυμα της e-food στους εργαζομένους της

Για την ακρίβεια, η εταιρία έστειλε νέο μήνυμα στους εργαζόμενούς της σύμφωνα με το οποίο παίρνει πίσω τις απολύσεις και γνωστοποιεί πως οι τελευταίο έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν το αν θα συνεχίσουν να εργάζονται είτε υπό το καθεστώς επαναλαμβανόμενων συμβάσεων είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, το νέο μήνυμα που έλαβαν οι διανομείς το βράδυ της Παρασκευής ανέφερε:

«Αγαπημένοι μας riders, δεδομένης της λανθασμένης επικοινωνίας που έλαβαν ορισμένοι συνάδελφοί μας την Τετάρτη, και όπως αναφέραμε και στο σχετικό δελτίο Τύπου, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η διασφάλιση των δικαιωμάτων σας είναι αδιαπραγμάτευτη. Γι’ αυτόν τον λόγο, αντιθέτως με τα όσα ακούγονται και έχουν γραφτεί περί εκβιασμού, διευκρινίζουμε ότι όλοι οι διανομείς θα συνεχίσετε να έχετε την επιλογή:

Να ανανεώσετε με τη λήξη την υπάρχουσα σύμβασή σας με τους ίδιους όρους

Εφόσον το επιθυμείτε να γίνετε freelancers».

The post Ολική ανατροπή: Το e-food παίρνει πίσω τις απολύσεις έπειτα από τις διαδικτυακές αντιδράσεις appeared first on i-diakopes.gr.