Οι Τούρκοι προκαλούν στο Twitter για το θέμα Σλούκα. : Eκεί θα καταλήξεις όπως και οι πρόγονοι σου

Κώστας Σλούκας: Η 10η Νοεμβρίου αποτελεί επίσημη αργία στην Τουρκία λόγω της ημερομηνίας θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ το 1938 και στη Φενέρμπαχτσε τίμησαν τη μνήμη του με ένα πανό το οποίο έγραφε «Θυμόμαστε τον πρόγονό μας με νοσταλγία και σεβασμό». Σε αντίθεσή με τους συμπαίκτες του ο Κώστας Σλούκας δεν κράτησε το πανό πριν από το παιχνίδι της έβδομης αγωνιστικής στη Super Ligi με τη Μπεσίκτας (84-80) στο «Ulker Sports and Event Hall», γεγονός πως δεν πέρασε ούτε απαρατήρητο ούτε ασχολίαστο από τους φίλους της τουρκικής ομάδας κι όχι μόνο.

«Σλούκα, δε θα τρως ψωμί εδώ και δε θα σέβεσαι τον ιδρυτή αυτή της χώρας. Θα δείχνεις σεβασμό στον πρόγονό μας, τον οποίο σέβεται όλος ο κόσμος» έγραψε ο Τούρκος διεθνής σέντερ της Καρσίγιακα και πρώην παίκτης του NBA, Σεμίχ Ερντέν. Σε απάντηση της δικής του αντίδρασης και των υπολοίπων, ο Κώστας Σλούκας εξήγησε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Φενέρ πως «έχω μεγάλο σεβασμό για αυτή τη χώρα κι αυτή την ομάδα. Είμαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της.

Ενσωματωμένο βίντεο

Τίποτα δεν έγινε σκόπιμα. Ήμουν απολύτως συγκεντρωμένος στο παιχνίδι κι ούτε που κατάλαβα τι έγινε εκείνη τη στιγμή. Όλοι ξέρουν τι άνθρωπος είμαι και πώς παλεύω για αυτή την ομάδα. Άλλωστε, είμαι σε αυτή τη χώρα και σε αυτή την ομάδα πέντε χρόνια. Παλεύω και για τις δύο. Δε μπορώ να δεχτώ να με αποκαλούν ασεβή. Αυτή η χώρα έχει σημαντική ιστορία από πίσω της, το ξέρω και το σέβομαι. Ναι, είμαι Έλληνας, αλλά παλεύω εδώ πέντε χρόνια και παλεύω για εκπροσωπείται επάξια η Τουρκία».

Ωστόσο, το όλο ζήτημα πήρε αρκετά μεγάλη έκταση στην Τουρκία και τα social media κατακλύστηκαν από πρωτοφανή σχόλια οπαδών προς τον Κώστα Σλούκα, με αρκετές αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή.