Οι επιστήμονες απαντούν για την πηγή προέλευσης του κοροναϊού.

Διίστανται οι απόψεις των επιστημόνων σχετικά με την προέλευση του νέου θανατηφόρου κοροναϊόυ.

Επιστήμονες πιστεύουν ότι ο νέος ιός προήλθε από συγκεκριμένη  αγορά θαλασσινών στην Γουχάν. Ωστόσο μερίδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι ο ιός πιθανότατα προέρχεται από φίδια.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, Ντέιβιντ Ρόμπερτσον. «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει φίδια με τον συγκεκριμένο ιό. Αυτό που μας λείπει είναι ο συνδετικός κρίκος για να βγάλουμε συμπεράσματα: Ο δέκτης από όπου όλοι αυτοί οι άνθρωποι μολύνθηκαν», δήλωσε στο Nature.com.

Την ίδια ώρα, έρευνα που δημοσίευσε το ΜΙΤ Technology στην ιστοσελίδα του, αναφέρει πως πιθανότερο είναι ο κοροναϊός να έχει μεταφερθεί από νυχτερίδα, παρά από φίδι. Οπως αναφέρει, αναλύσεις που έχουν στα χέρια τους από δείγματα ασθενών που βρέθηκαν με τον κοροναϊό, δείχνουν πως υπάρχει ομοιότητα κατά 96% με τον κοροναϊό που είχε βρεθεί σε νυχτερίδες. «Θα ήμουν έκπληκτος αν προερχόταν πραγματικά από φίδι», είπε ο Τίμοθι Σίχαν, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας. Οι νυχτερίδες θεωρούνται πηγή και του ιού SARS, πιστεύουν οι επιστήμονες.

Να θυμίσουμε οτι μέχρι τώρα τα καταγεγραμμένα περιστατικά σε κρίσιμη κατάσταση είναι 850 μέχρι τώρα και άλλα 26 που δεν πρόλαβαν την νοσηλεία και κατέληξαν.