Οδοφράγματα και οδομαχίες – Κλείνουν τον δρόμο οι κάτοικοι στο Διαβολόρεμα

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΤ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟΡΕΜΑ

Οδομαχίες έγιναν νωρίτερα στο Καράβα Μανταμάδου, στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση Καβακλή, όπου και έχει σχεδιαστεί από την κυβέρνηση η δημιουργία της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να απωθήσουν εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες, κάνοντας χρήση χημικών. Προς στιγμή ξέσπασε και φωτιά σε θαμνώδη έκταση, η οποία και σβήστηκε.

Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν να φτάσουν στο Καβακλή για να μεταφέρουν τα μηχανήματα, αλλά στο Διαβολόρεμα βρίσκονται εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής.

Η κατάσταση αυτή την ώρα παραμένει τεταμένη αλλά δεν υπάρχουν επεισόδια.

Στη Χίο, με οδοφράγματα, μπλόκα από κορμούς δέντρων επιχειρούν οι κάτοικοι του Βροντάδου να αντισταθούν στην επέλαση των δυνάμεων των ΜΑΤ που απέστειλε στη Χίο η κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις για τη δημιουργία νέας δομής.

Το πρώτο μέτωπο κρίνεται στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου και το άλλο στην περιοχή του Πιτυούς στη διασταύρωση με τον δρόμο προς Βολισσό.

Στο Βροντάδο οι κάτοικοι «απάντησαν» με ρουκέτες και προκάλεσαν προσωρινά πανδαιμόνιο στις τάξεις των ΜΑΤ που σταμάτησαν την επίθεση και υποχώρησαν. Νέες δυνάμεις ασφαλείας συνοδευόμενες από οχήματα του Στρατού (Μηχανικό) πλησίασαν στην περιοχή για να γίνουν και αυτές δεκτές με νέο μπαράζ ρουκετών.

Και στα δύο νησιά οι καμπάνες χτυπούν απο το πρωί καλώντας τον κόσμο να βρεθεί στα σημεία όπου υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις.