Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο: Ο Δάνος Μουρατίδης, το «Φως στο Τούνελ» και τα γράμματα στη φυλακή

Δάνος Μουρατίδης: Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο

Το όμορφο πρόσωπό του ξεγέλασε τους πάντες. Η αγγελική προσωπίδα που φόρεσε κατάφερε να τον κάνει να ξεγλιστρήσει για αρκετές μέρες. Σύντομα όμως, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του δολοφόνου που αφαίρεσε τη ζωή της Κικής Κουσόγλου. Συγκεκριμένα, η επιμονή της Αγγελικής Νικολούλη στην υπόθεση εξαφάνισης της κοπέλας, δεν άφησε ατιμώρητο τον δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο.

Ο 23χρονος τότε Δάνος Μουρατίδης δήλωνε πως η φίλη του τον εγκατέλειψε για μια καλύτερη ζωή, τον Απρίλιο του 2005. Ο Δάνος για να πετάξει από πάνω του οποιαδήποτε υποψία, συμμετέχει στις έρευνες και όχι μόνο αυτό, αλλά βγαίνει και στην τηλεόραση με ύφος όλο αγωνία και κάνει έκκληση στον κόσμο προκειμένου να λυθεί το μυστήριο με την εξαφάνιση της ξανθιάς καλλονής. Στόχος του να παρουσιαστεί κι εκείνος ως θύμα και να στραφούν αλλού οι έρευνες.

 

Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο: Ο Δάνος Μουρατίδης, το «Φως στο Τούνελ» και τα γράμματα στη φυλακή

 

Η γνωριμία, η σχέση και ο φόνος του Δάνου Μουρατίδη

Ο Δάνος και η Κική γνωρίζονταν από παιδιά, Μεγαλώσανε και οι δύο στη Βέροια και σύντομα το νεανικό φλερτ, που υπήρχε μεταξύ τους, εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο έρωτα, που κράτησε για πέντε χρόνια.

Το 2005, όταν ο Δάνος ήταν 23 ετών και η Κική μόλις 20, πήραν την απόφαση να χωρίσουν. Αιτία; Οι έντονοι καυγάδες που υπήρχαν ανάμεσα στο ζευγάρι, εξαιτίας της ζήλειας του Δάνου. Οι προστριβές πολλές, καθώς και οι σκηνές ζηλοτυπίας, όμως παρολ’ αυτά το ζευγάρι χώρισε με ήρεμο τρόπο και διατήρησαν καλές σχέσεις μεταξύ τους, ακόμα και μετά το χωρισμό.

Ξημερώματα 11ης Απριλίου. Από το προηγούμενο βράδυ ο Δάνος και η Κική είχαν κανονίσει να συναντηθούν, μία συνάντηση, η οποία κατέληξε στο σπίτι του Δάνου. Με βάση τις πληροφορίες, που διέρρεαν εκείνη την εποχή, ο Δάνος δήλωνε ακόμα τρελά ερωτευμένος με την Κική και επιθυμούσε επανασύνδεση, σε αντίθεση με την Κική, η οποία ήθελε να δοθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτή τη σχέση. Ενώ οι δύο τους βρίσκονται στο σπίτι του Δάνου, εκείνος, βρίσκει στο κινητό της κοπέλας, η οποία στο μεσοδιάστημα είχε αποκοιμηθεί, ένα μήνυμα το οποίο τον έκανε να ζηλέψει τρομερά.

Ξεσπάει άγριος καβγάς ανάμεσά τους, με άκρως δυσάρεστη εξέλιξη. Ο Δάνος από τη ζήλια του και πάνω στο θυμό του, στραγγαλίζει την Κική! Όταν αντιλήφθηκε την πράξη του και βλέποντας την Κική νεκρή, αποφασίζει με απίστευτη ψυχραιμία να εξαφανίσει το πτώμα και όλα τα στοιχεία, που τον ενοχοποιούν.

 

Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο: Ο Δάνος Μουρατίδης, το «Φως στο Τούνελ» και τα γράμματα στη φυλακή

Δάνος Μουρατίδης: Η ταφή της άτυχης Κικής

Ξεκινάει η επιχείρηση κάλυψης του εγκλήματος. Ο Δάνος παίρνει το αυτοκίνητο και αφού τοποθετεί το άψυχο σώμα της Κικής στη θέση του συνοδηγού, το μεταφέρει στην περιοχή του Φράγματος Ασωμάτων Ημαθίας, στις όχθες του Αλιάκμονα. Η επιλογή της περιοχής δεν είναι τυχαία, μιας και πρόκειται για μια ερημική περιοχή ερημική. Εκεί, με τη βοήθεια ενός 40χρονου ξαδέλφου του, ο οποίος παραδέχθηκε αργότερα τη συμμετοχή του, θάβουν το σώμα της Κικής.

Τα πράγματα της άτυχης κοπέλας φρόντισε να τα πετάξει σε διαφορετικό σημείο, προκειμένου να εξαφανίσει όλα τα ίχνη και να στρέψει αλλού τις έρευνες. Στη συνέχεια, επιστρέφει στο σπίτι του σα να μη συμβαίνει τίποτα. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ του και εκείνος φαινόταν να έχει διαπράξει το τέλειο έγκλημα. Τουλάχιστον έτσι εκείνος νόμιζε.

 

Οι έρευνες της Αγγελικής Νικολούλη με το «Φως στο Τούνελ» – Η στάχτη που έριξε ο Δάνος στα μάτια τους

Οι συγγενείς της Κικής αρχίζουν να ανησυχούν από την απουσία της. Η μητέρα της δήλωσε την εξαφάνιση της, όταν ενημερώθηκε πως η κοπέλα απουσίαζε, για δυο ολόκληρες ημέρες, από την καφετέρια όπου εργαζόταν στην πόλη της Βέροιας, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν.

Την ψάχνουν παντού, χωρίς όμως να έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Τότε αποφασίζουν να απευθυνθούν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλης. Μια κίνηση, που τελικά θα αποβεί σωτήρια.

Ο Δάνος συμμετέχει κανονικά στη διαδικασία τον ερευνών, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δε θα υπάρχει καμιά υποψία εις βάρος του. Εξάλλου, ήταν από τους πρώτους στη λίστα υπόπτων της Αστυνομίας, μιας και είχε παραδεχτεί πως συναντήθηκε με τη Κική, στο σπίτι του, το βράδυ πριν εξαφανιστεί. Επέμενε, όμως, πως δεν έχει σχέση με την εξαφάνισή της, καθώς ναι μεν κοιμήθηκαν μαζί, αλλά όταν ξύπνησε, εκείνη είχε φύγει.
Όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, από αυτή της την συμπεριφορά, θεώρησε ότι ο χωρισμός τους ήταν οριστικός και έτσι της έστειλε το εξής μήνυμα στο κινητό: «Όπως νομίζεις εσύ. Ελπίζω να είσαι ευτυχισμένη. Καλά να περνάς, φιλάκια».

Οι έρευνες συνεχίζονται, χωρίς να υπάρχει κάποια εξέλιξη, με το Δάνο να συνεχίζει να δείχνει αμείωτο το ενδιαφέρον του. Δε δίστασε μάλιστα να βγει ακόμα στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, κάνοντας έκκληση στον κόσμο προκειμένου όποιος γνωρίζει κάτι να βοηθήσει στην εύρεση της πρώην συντρόφου του.

Αυτή η συνέντευξη όμως είναι και αυτή που θα τον προδώσει. Η Αγγελική Νικολούλη δεν πείθεται από τα λεγόμενά του και αρχίζει να τον υποψιάζεται. «Κατάλαβα, όταν τον είδα απέναντί μου, ότι κάτι έτρεχε. Φαινόταν ότι ήταν ένοχος» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Εξάλλου, ο Δάνος σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είχε δει ζωντανή την Κική.

 

Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο: Ο Δάνος Μουρατίδης, το «Φως στο Τούνελ» και τα γράμματα στη φυλακή

 

Η αστυνομία στα ίχνη του δολοφόνου

Οι έρευνες συνεχίζονται πιο εντατικά, αφού πλέον και η Αστυνομία αρχίζει να καταλαβαίνει ότι ο Δάνος κρύβει κάποιο μυστικό.

Η Αστυνομία αρχίζει να ξαναεξετάζει τα στοιχεία, που είχε στη διάθεσή της. Αυτή τη φορά δίνει έμφαση στο μήνυμα που είχε στείλει στην Κική εκείνο το πρωινό. Ένα μήνυμα γλυκό και «υπερανώ», το οποίο όμως ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τις μαρτυρίες όσων γνώριζαν καλά τη σχέση, που είχε το ζευγάρι. Ο Δάνος ήταν ανέκαθεν ζηλιάρης και η Κική ένιωθε πως την καταπιέζει. Οι καυγάδες τους ήταν συχνοί.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώθηκαν όταν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ενημέρωσε την Αστυνομία ότι, όταν στάλθηκε το μήνυμα του Δάνου στην Κική, τα δύο κινητά έπαιρναν σήμα από την ίδια κεραία. Αυτό σήμαινε πως τα δύο κινητά βρίσκονταν στο ίδιο σημείο, δηλαδή στο σπίτι του Δάνου. Το παζλ ολοκληρώθηκε και ο ένοχος αποκαλύφθηκε!

Τελικά, τέσσερις μήνες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, στις 11 Αυγούστου 2005, ο Δάνος Μουρατίδης ομολογεί ότι εκείνος σκότωσε την Κική Κούσογλου σε μία έκρηξη ζήλιας, υποδεικνύοντας παράλληλα στις αστυνομικές αρχές την τοποθεσία ταφής της 20χρονης. Ο ίδιος συλλαμβάνεται και οδηγείται στη συνέχεια στο δικαστήριο. Η ψυχραιμία του συγκλονίζει του πάντες!

 

Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο: Ο Δάνος Μουρατίδης, το «Φως στο Τούνελ» και τα γράμματα στη φυλακή

Δάνος Μουρατίδης: Η δίκη

Ο Δάνος παραμένει ψύχραιμος και κατά τη διάρκεια της απολογίας του. Ζητάει επανειλημμένα συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, δεν έχει όμως κάποια πειστική εξήγηση για το λόγο, που τον ώθησε να προβεί στη συγκεκριμένη πράξη.

Περιγράφει τη σχέση του με την Κική στον Πρόεδρο του δικαστηρίου, σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη. «Ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Ήμασταν πέντε χρόνια μαζί, σαν παντρεμένοι. Κάποιες φορές μαλώναμε, χωρίζαμε για έναν μήνα, τρεις μέρες και τα ξαναβρίσκαμε».

Στη συνέχεια περιγράφει τη νύχτα του φόνου. «Είχαμε χωρίσει δύο βδομάδες πριν. Συζητούσαμε και πέρασε η ώρα. Εκείνη κοιμήθηκε, ενώ εγώ έβλεπα τηλεόραση». Παραδέχτηκε ότι έψαξε το κινητό της Κικής και βρήκε μήνυμα από κάποιον άλλο άντρα. Τυφλωμένος από τη ζήλεια, ξύπνησε την Κική και ζήτησε εξηγήσεις για το μήνυμα. Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός και ο 23χρονος την άρπαξε από το λαιμό και τη στραγγάλισε.

Ανατριχιάζει η περιγραφή της αποτρόπαιας πράξης του. «Την τράβηξα πάνω μου. Δεν θυμάμαι αν φώναζε ή αν είπε κάτι. Όταν την άφησα, δεν κουνιόταν. Έπιασα το σφυγμό της. Διαπίστωσα πως δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα τα έχασα. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να την εξαφανίσω. Δεν ξέρω τι έπαθα. Λες και δεν ήμουν εγώ»

 

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Δάνο Μουρατίδη

Το δικαστήριο επέβαλε στο Δάνο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού. Δεν του αναγνωρίστηκε καν το ελαφρυντικό ότι τέλεσε την πράξη, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής. Ο Δάνος μεταφέρθηκε στις φυλακές Διαβατών.

Στο 40χρονο ξάδερφό του, Παναγιώτη Κανέλλη, ο οποίος τον βοήθησε να θάψουν την Κική, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Από τότε που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στους τηλεοπτικούς δέκτες, το γυναικείο κοινό «παραδόθηκε» στην ομορφιά του 23χρονου. Όμως ακόμα και μετά την εξιχνίαση του φρικτού εγκλήματος, δεν ήταν λίγες οι κοπέλες, που σύμφωνα με πληροφορίες, του έστελναν γράμματα στη φυλακή.

 

Πηγές: athensmagazine |news.gr |newsbeast| crimestories.gr