Νέα τουρκική προπαγάνδα για δήθεν 20 ενεργά ελληνικά A-7 – ”Ξεχνάει” η Άγκυρα τι εξοπλισμό διαθέτει μετά το Εσκί Σεχίρ

Παίζοντας τα δόλια παιχνίδια τους με στόχο το Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο (σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν από την Σμύρνη), οι Τούρκοι συνεχίζουν να στοχοποιούν την ελληνική πολεμική αεροπορία με φανταστικές ιστορίες που έχουν σκοπό μόνο να δυσφημίσουν την χώρα μας για δήθεν επιθετικά σχέδια, και αυτό είναι ίσως το πιο επικίνδυνο.

Ο Τούρκος αμυντικός αναλυτής Χ. Κιλίς επανέρχεται και αφού αναμασά το παραμύθι ότι “η Ελληνική Αεροπορία εξακολουθεί να διαθέτει Α7 σε πτητική κατάσταση”, αναφέρει ότι “σύμφωνα με αυτούς τους ισχυρισμούς, υπάρχουν περίπου 20 ελληνικά αεροσκάφη Α7 CORSAIR που διατηρούνται στη ζωή”, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Φυσικά εδώ έχουμε “καπνό” και “φωτιά”, που αφορά πιθανό τουρκικό σχέδιο κατασυκοφάντησης της Ελλάδος για δήθεν στρατιωτικές προετοιμασίες, ενώ αυτό ακριβώς στην πραγματικότητα υλοποιούν οι Τούρκοι σε μια “ειδική περιοχή” στην Μικρά Ασία.

Πρόκειται για την “κόκκινη” από άποψη ελληνικού ενδιαφέροντος τουρκική περιοχή (πέρα του Δορύλαιου/Εσκί Σεχίρ), που έχει εξαιρεθεί από την συνθήκη ελέγχου των εξοπλισμών (CFE).

Η Τουρκία έχει πετύχει να εξαιρεθεί μια τεράστια έκταση στην ΝΔ Μικρά Ασία από αυτόν τον διεθνή έλεγχο, η οποία φτάνει έως απέναντι από την Κύπρο (Μερσίνα), όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τουρκικός στρατός έχει αποθηκεύσει πολύ μεγάλους αριθμούς βαρέως εξοπλισμού.

Η γεωγραφική ζώνη ανατολικά της Αττάλειας, δεν ελέγχεται από κανένα διεθνή πολιτικό ή στρατιωτικό οργανισμό, παρέχοντας στο τουρκικό στρατό ένα τεράστιο αβαντάζ.

Πηγές αναφέρουν ότι εκεί η Τουρκία έχει μεταφέρει όλους τους χερσαίους βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Yildirim I,II,III καθώς και κάθε τακτικό πυραυλικό σύστημα που δεν θέλει να πέσει σε ύποπτα μάτια.

Η ίδια περιφέρεια έχει γεμίσει με μεγάλους αριθμούς αρμάτων, μάχης, αυτοκινούμενων πυροβόλων, όλμων, ρυμουλκούμενων πυροβόλων κά.

Σε ειδική περιοχή της εν λόγω περιφέρειας οι ειδικές μονάδες των καταδρομών, Bordo Bereli ( με στελέχη που μιλούν άψογα την ελληνική αφού έχουν αποστολές σε περίπτωση πολέμου, Έλληνες αξιωματούχους), εκπαιδεύονται μαζί με μονάδες πυραύλων της 58ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού, καθώς και με εξοπλισμένα UAV, σε συνδυασμένα σχέδια κατά Κούρδων, Ελλάδος, κά.

Όλες αυτές οι δυνάμεις έχουν την υποστήριξη και των αυτοκινούμενων πυροβόλων των 155 mm Firtina τα οποία μεταφέρθηκαν από διάφορες μονάδες και σχηματισμούς.

Ειδικοί αναφέρουν ότι ίσως για πρώτη φορά μια ασυνήθιστη συγκρότηση τουρκικής δύναμης κρούσεως, με αποστολές σίγουρα όχι ευχάριστες τόσο για την Συρία όσο και για την χώρα μας.

Βάσει της συνθήκης CFE, ο τουρκικός στρατός μετακινεί και μεταφέρει δυνάμεις οπουδήποτε επιθυμεί αιφνιδιαστικά, σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες του, χωρίς να προκληθεί το παραμικρό.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, ετοιμάζει σε αναθεώρηση το θέμα αυτής της ελεύθερης ζώνης της Τουρκίας, στην οποία οι νεο-Οθωμανοί “μαγειρεύουν” με την ησυχία τους τα δόλια σχέδια τους.

Όπως και να έχει όμως η κατάσταση, επαναλαμβάνουμε ότι η δεδομένη τρομερή ισχύ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, αποτελεί για το ισλαμικό ιερατείο της Άγκυρας, ένα πολύ μεγάλο δυσεπίλυτο πρόβλημα, ειδικά μετά την παραλαβή των RAFALE και οσονούπω και των M-1117, για αυτό και ίσως η τουρκική πλευρά να επιδιώξει να παίξει ακόμα πιο “βρώμικα”, εγείροντας ζητήματα σε Δ.Θράκη και Αιγαίο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ο Τούρκος δημοσιογράφος Murat Yetkin, μίλησε πρόσφατα για “τελικό στάδιο αναδιοργάνωσης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με αυτονομία από το ΝΑΤΟ, που θα επιφέρουν επιπτώσεις στην περιοχή”.

Όλα δείχνουν ότι ο Ερντογάν (ο οποίος φέρεται να ασθενεί) ίσως να θέλει να γράψει ιστορία, μόνο που θα μείνει με την όρεξη όπως πολλοί άλλοι προκάτοχοι του.

pentapostagma.gr