Μπακογιάννης: « Ο Μεγάλος Περίπατος δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ» στις γειτονιές της Αθήνας ο εξοπλισμός…

Για τις δράσεις του Δήμου Αθηναίων μίλησε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης στο Open όπου ανέλυσε και το επόμενο στάδιο για τον “Μεγάλο Περίπατο”.

Ο κ. Μπακογιάννης υποστήριξε πως ο «Μεγάλος Περίπατος δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ» και το εξήγησε λέγοντας πως «όπως έχουμε σχεδιάσει το έργο, ο αστικός εξοπλισμός θα βρει τη θέση του στις γειτονιές της πόλης, τίποτα δεν πάει χαμένο. Θα το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια».

Ειδικότερα τόνισε πως «ο Μεγάλος Περίπατος μπαίνει σταδιακά στη δεύτερη φάση, ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ που λέγεται Αθήνα, υπάρχει σχέδιο, το οποίο προβλέπει πού θα πάει ο αστικός εξοπλισμός. Ο Μεγάλος Περίπατος θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Πρώτη φάση ολοκληρώνεται, τελειώνει. Η δεύτερη φάση θα γίνει μέσα στο 2021, οπότε αρχίζουν τα μόνιμα έργα. Ο μεγάλος Περίπατος είναι τέσσερα πράγματα: Η διαπλάτυνση της Ερμού, το Σύνταγμα, η Βασιλίσσης Όλγας και η Πανεπιστημίου. Αυτή τη στιγμή το Μετσόβιο ολοκληρώνει την αξιολόγηση για τον Μεγάλο Περίπατο, μελετά τα πάντα, και μετά θα προχωρήσουμε. Είναι ένα κομμάτι της ανάπλασης.Είναι πολλά αυτά που συνθέτουν το πάζλ που λέγεται Αθήνα»

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στις δράσεις του δήμου Αθηναίων, και τις δομές που υπάρχουν για τους αστέγους.

«Είναι πολύ δύσκολα κι ιδιαίτερα αυτά τα Χριστούγεννα. Όλοι προσπαθούμε.Φέτος θέλαμε αν ρίξουμε τα φωτά σε αυτούς τους εργαζόμενους που έχουν καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες όλους αυτούς τους μήνες της καραντίνας. Θέλαμε να τους πούμε και δημόσια ένα ευχαριστώ» είπε χαρακτηριστικά.

Για το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι ανέφερε: «Πρέπει να κοιτάμε γύρω μας. Υπάρχουν ηλικιωμένοιπου είναι μονοί κι αισθάνονται ανήμποροι. Υπάρχει γραμμή του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ Σπίτι PLUS. Απαντά κοινωνικός λειτουργός και μετά κάποιος πάει σπίτι για βοήθεια. Κάνεις σε αυτή την πόλη να μην αισθάνεται μόνος του».

«Θα μοιράσουμε χιλιάδες πακέτα με τρόφιμα κατ’ οίκον σε όσους έχουν ανάγκη. Ξεκινάμε Τρίτη-Τεταρτη κατ’ οίκον για να μην έχει συνωστισμό.Υπάρχουν και 2.500 παιδάκια στο δήμο που θα στείλουμε παιχνίδια.Αρκετές χιλιάδες οικογένειες που θα πάρουν φαγητά, έχει αυξηθεί ο αριθμός όσων έχουν ανάγκη μες στην πανδημία.Δίνουμε προσοχή στις ευάλωτες ομάδες. Κάναμε και μία νέα δομή για τους αστέγους.Και μια ακόμη δομή για άστεγους χρηστές ναρκωτικών. Που τους στηρίζει».

Παράλληλα ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στο γήπεδο του Παναθηναϊκού: «Προχωράμε συμφώνα με τα χρονοδιαγράμματα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό έργο στην Αθήνα. Προσφέρει θέσεις εργασιάς και επιτρέπει να αυξηθεί το πράσινο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας».

Τέλος για τη συνάντησή του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τόνισε: «Συγκρατώ την πολύ καλή διάθεση του κ.Γιαννακόπουλου, ο οποίος συμφώνησε να συμμετάσχει σε μία ομάδα εργασίας για το γήπεδο μπάσκετ. Είναι ένα έργο εξαιρετικά δύσκολο, σύνθετο, όλοι το ξέρουμε, προσωπικά είμαι αισιόδοξος».

 

Πηγή