Μόρια: Αυτός είναι ο νέος καταυλισμός -Είσοδος με τεστ κορωνοϊού, 3.000 σκηνές και γειτονιές ανά εθνικότητα [εικόνες, βίντεο]

Στο Καρά Τεπέ μεταφέρονται σκηνές για τους χιλιάδες μετανάστες-πρόσφυγες της Μόριας και έτσι δημιουργείται νέο κλειστό κέντρο κράτησης σε παλιές κρατικές εγκαταστάσεις, κοντά στην άλλη δομή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, στο Ακρωτήριο Ασφάλη.

Από νωρίς το πρωί, με ελικόπτερα μεταφέρονται σε έκταση του ελληνικού Δημοσίου στην περιοχή του Καρά Τεπέ σκηνές και άλλο υλικό που έφθασε στο αεροδρόμιο της πόλης την Τετάρτη το μεσημέρι.

Ηδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες τοποθέτησης 2.000-3.000 σκηνών από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Στρατό, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Προτεραιότητα στις οικογένειες -Ατυπες γειτονιές βάσει εθνικότητας

Παράλληλα, αναμένεται να τοποθετηθούν και κοντέινερ το επόμενο χρονικό διάστημα. Οσο οι σκηνές θα στήνονται, ακόμη και σήμερα θα αρχίσει η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών που μετά τις φωτιές στη Μόρια έμειναν στους δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, θα δοθεί προτεραιότητα στη μετεγκατάσταση των οικογενειών, ενώ ο χώρος με τις σκηνές θα διαμορφωθεί σε άτυπες γειτονιές βάσει της εθνικότητας των μεταναστών.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η είσοδος και η έξοδος προσφύγων-μεταναστών και μελών ΜΚΟ σε αυτήν τη δομή θα είναι ελεγχόμενη.

Την ίδια ώρα, αναμένεται και ολλανδικό αεροπλάνο με γρήγορα τεστ ανίχνευσης Covid-19, ώστε να ελέγχεται όποιος μπαίνει σε αυτό το κέντρο.

Σε επιφυλακή η αστυνομία

Η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να προλάβει και να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες αντιδράσεις κατοίκων, ενώ με μεταφραστές θα επιχειρήσει να εξηγήσει και να πείσει τους πρόσφυγες και μετανάστες για τη μεταφορά τους στη νέα δομή.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν οχήματα της αστυνομίας, τα οποία παρατάχθηκαν -όλα κατάλληλα στελεχωμένα- σε όλο το μήκος της διαδρομής όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες. Στο νησί βρίσκονται ήδη 15 διμοιρίες των ΜΑΤ, 4 ΟΠΚΕ, ένα κλιμάκιο της Ασφάλειας και οχήματα για ρίψεις νερού.

Οι πρώτες εικόνες από τον πρόχειρο καταυλισμό στο Καρά Τεπέ Posted by Στρατής Κοκκινέλλης on Friday, September 11, 2020 Posted by Στρατής Κοκκινέλλης on Friday, September 11, 2020 Μόρια: Αυτός είναι ο νέος καταυλισμός -Είσοδος με τεστ κορωνοϊού, 3.000 σκηνές και γειτονιές ανά εθνικότητα [εικόνες, βίντεο] - Εικόνα 1Μόρια: Αυτός είναι ο νέος καταυλισμός -Είσοδος με τεστ κορωνοϊού, 3.000 σκηνές και γειτονιές ανά εθνικότητα [εικόνες, βίντεο] - Εικόνα 2Μόρια: Αυτός είναι ο νέος καταυλισμός -Είσοδος με τεστ κορωνοϊού, 3.000 σκηνές και γειτονιές ανά εθνικότητα [εικόνες, βίντεο] - Εικόνα 3Μόρια: Αυτός είναι ο νέος καταυλισμός -Είσοδος με τεστ κορωνοϊού, 3.000 σκηνές και γειτονιές ανά εθνικότητα [εικόνες, βίντεο] - Εικόνα 4
Πηγή