Μεταναστευτικό: Εκτός ορίων η Τουρκία – Ακραία ρητορική από τον Ερντογάν

χεδόν ανεξέλεγκτος και αποθρασυμένος από το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να του επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις -παρά μόνο συζητούν μαζί του σχετικά με την συνομολόγηση μιας νέας συμφωνίας για το μεταναστευτικό, μέσω της οποίας διεκδικεί περισσότερα ανταλλάγματα- ο Ερντογάν έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι αυτά που κάνουν οι Έλληνες στον Έβρο για να προστατεύσουν τα σύνορά τους από τις ορδές των παράνομων μεταναστών

«είναι παρόμοια με αυτά που έκαναν οι ναζί, δεν έχουν καμία διαφορά»! Παράλληλα με την προσπάθεια δαιμονοποίησης της Ελλάδας, ο Ερντογάν τραβάει το σκοινί με όλους τους τρόπους, επιχειρώντας να εξωθήσει τα πράγματα στα άκρα.

 

“Μπροστά το ελληνικό πλοίο, πίσω το τουρκικό. Αυτό το σκάει, κι εμείς το κυνηγάμε. Από δω και έτσι θα γίνεται”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του, στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ΑΚΡ.

 

Αυτά τα λόγια δεν μπορούν ούτε να ξεχαστούν ούτε να συγχωρεθούν … Κάποιος πρέπει να τον προσγειώσει επιτέλους.

 

Σε μία παράλληλη, πρωτοφανή πρόκληση, δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος στον Έβρο, όχι επειδή αντιμετώπιζαν μηχανικό πρόβλημα και βρίσκονταν σε διαδικασία προσγείωσης ανάγκης, αλλά με προφανή σκοπό να παρενοχλήσουν ελληνικό ελικόπτερο που περιπολούσε εντός των ελληνικών συνόρων και να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό! Τα δύο τουρκικά F-16 έκαναν χαμηλή πτήση, ακόμη και στα 500 μέτρα πάνω από το ελληνικό έδαφος, και προσέγγισαν το ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο με τρόπο που θα μπορούσε να δημιουγήσει ανυπέρβλητο κίνδυνο για την ασφαλή πτήση του, αφού ακόμη και μια «απλή» διέλευση των τουρκικών μαχητικών δίπλα στο Χιούι ήταν ικανή να το ρίξει.

«Δεν εκπλήσσουν οι απαράδεκτες και καταδικαστέες σημερινές θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας. Αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής. Ορίων και λογικής που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα» επισημάνθηκε σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τις δηλώσεις Ερντογάν και τις απόπειρες πρόκλησης θερμού επεισοδίου σε Έβρο και Κω. Παραλλήλως, ο γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης κάλεσε στην κεντρική υπηρεσία τον πρεσβευτή της Τουρκίας και του επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας

 

πηγη