Μετά τα 150άρια στους πολίτες, έρχονται κυρώσεις για τους μαθητές που δεν φοράνε μάσκα

Μετά τα 150άρια στους πολίτες, έρχονται κυρώσεις για τους μαθητές που δεν φοράνε μάσκα

Αυστηροί θα είναι οι κανονισμοί για την χρήση μάσκας στα σχολεία, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ μάλιστα έχει σχεδιαστεί και πλέγμα… κυρώσεων! Τι έχουμε να αναμένουμε άραγε μετά τους αυστηρούς ελέγχους της αστυνομίας στους πολίτες με πρόστιμα των 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα;

Ο κ. Πέτσας, εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ και σε ερώτηση των δημοσιογράφων τι προβλέπεται για την περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν φοράει μάσκα μέσα στην τάξη, απάντησε ότι θα υπάρχουν ποινές. O κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μάλιστα ότι αν και δεν πρέπει να τιμωρούνται τα παιδιά για την ανευθυνότητα των γονιών τους, έχει προβλεφθεί πλέγμα κυρώσεων το οποίο θα ανακοινωθεί άμεσα:

 

«Για τα σχολεία είπε χθες η κυρία Κεραμέως ότι ο μέσος όρος αριθμών μαθητών ανά τάξη, είναι 17. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, όπου υπάρχουν πράγματι πολλά παιδιά ανά τάξη. Έχουμε μπροστά μας μια ολόκληρη σχολική χρονιά. Πρέπει, επομένως, να έχουμε προετοιμάσει ένα σύστημα που να επιτρέπει ότι θα περιχαρακώνουμε ενδεχόμενα κρούσματα και θα διαφυλάττουμε την υγεία των μαθητών. Γι’ αυτό προκρίθηκε η χρήση μάσκας και ένα πλέγμα πολιτικών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. […] Δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα ενός γονέα. Θα πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι. Να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών. Όπως λέχθηκε χθες δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, ούτε όσον αφορά την προσοχή του μαθητή στο μάθημα με τη χρήση της μάσκας, ούτε όσον αφορά την υγεία του. Επομένως, το βασικό ζήτημα είναι να πειστούν οι γονείς και οι μαθητές, ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας, ότι είναι για την υγεία τους η χρήση της μάσκας. Τώρα, εάν δεν φορά κάποιος μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη. Το πλέγμα των μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων -που φυσικά θα υπάρχει- θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Αλλά σε μεγάλο βαθμό, μην κρυβόμαστε, εξαρτάται από το κάθε σχολείο, από τον εκπαιδευτικό και γι’ αυτό τους θέλουμε όλους συμμάχους και πρεσβευτές όλων αυτών των πολιτικών που εφαρμόζουμε, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Πηγή: newsbreak.gr