Μάνα φαντάρου ξεσπά : Δεν έβαλα βύσμα για τον γιο μου και ας έχουμε οικονομική ανάγκη

Ο στρατός και η θητεία είναι ένα θέμα που μπορεί να ανοίξει συζητήσεις για ώρες και ημέρες χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το χειρότερο και μελανό κομμάτι της στρατιωτικής θητείας είναι τα βύσματα κάτι που δεν απέχει πολύ απο το μέσο που μας σβήνει τις κλήσεις , απο τον γνωστό που μας δίνει προτεραιότητα σε μια δημόσια υπηρεσία ή εκείνον τον προϊστάμενο που μας δίνει το “γρηγορόσημο” για να γίνει η δουλειά μας εύκολα και γρήγορα.

Εδώ όμως έχουμε την αδικία πολλές είναι εκείνες οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν μπορούν να στέλνουν τα παιδιά του πολύ μακρυά απο την πόλη τους για διάφορους λόγους σε αντίθεση με παιδιά γνωστών προσώπων , αθλητών και πολιτικών που υπηρετούν με την βοήθεια “βυσμάτων” σε κοντινές και ήσυχες περιοχές.

Βρήκαμε την Κυρία Ευτυχία σε μια οικογενειακή ταβέρνα και μας εξομολογήθηκε οτι δεν χρειάστηκε να βάλει βύσμα για να στείλει το παιδί της στον στρατό μα ακόμη και αν είχε την ευκαιρία δεν θα το έκανε .

Μιλούσε με τόση υπερηφάνεια που το παιδί της επιλέχθηκε να  υπηρετήσει στην μονάδα του πεζικού και δεν χρειάστηκε να υποχρεωθεί σε κανέναν γιατί απλά δεν έχει ανάγκη κανένα τους .

“Θελω ακόμη και η ψήφος μου να είναι βάση κοινωνικού και όχι προσωπικού οφέλους ”

 

Σωστή η Κυρία Ευτυχία…

 

Σημειώστε το αυτό…