Κορονοϊός – Ο Τράμπ και οι μετοχές των 99$ σε φαρμακευτική που παράγει χλωροκίνη

Όταν ο Αμερικανός πρόεδρος πρωτοαναφέρθηκε στη φαρμακευτική ουσία «χλωροκίνη» ως πολλά υποσχόμενη για την καταπολέμηση του Covid-19, ουδείς σκέφτηκε, τουλάχιστον αμέσως, πως ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη θα διατηρούσε κάποια σχέση με εργαστήρια παρασκευής φαρμάκων. Όταν ωστόσο επανήλθε όχι μία, αλλά πολλές φορές στο ζήτημα προσθέτοντας μάλιστα ότι «δεν είμαι γιατρός, αλλά καλή αίσθηση της λογικής», τότε αρκετοί δημοσιογράφοι παραξενεύτηκαν,όπως αναφέρει ο Π.Κ. στο zougla.gr

 

Έτσι οι New York Times   το έψαξαν και κατέληξαν σε μία τουλάχιστον «μερική» εξήγηση. Ο Ντόναλντ Τραμπ ως επιχειρηματίας (Όμιλος Τραμπ) φαίνεται να διατηρεί ένα μικρό πακέτο μετοχών της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας SANOFI, η οποία παράγει και αυτή το σκεύασμα κατά της ελονοσίας με βάση τη χλωροκίνη και είναι βασική διακινητής παγκοσμίως του συγκεκριμένου φαρμάκου. Επισημαίνεται πως και στη Γαλλία υπάρχει ισχυρό λόμπι υπέρ του σκευάσματος αυτού με βασικό μοχλό διακίνησης αυτής της βεβαιότητας το Ινστιτούτο Λοιμώξεων της Μασσαλίας, που διοικείται από τον Ντιντιέρ Ραούλτ, τον μη συμβατικό αυτόν επιστήμονα. Έχουν διαρραγεί εδώ και αρκετές εβδομάδες οι σχέσεις του Ραούλτ  με την επιστημονική επιτροπή η οποία συμβουλεύει τον πρόεδρο της Γαλλίας. Για κάποιον λόγο ωστόσο ο κ. Ραούλτ διατηρεί επαφές με την κυρία Μπριζίτ Μακρόν.

 

Η Forbes όμως ξεκαθαρίζει οτι το πακέτο μετοχών του Ντόναλτν Τραμπ είναι ξεχασμένο εδώ και χρόνια και μάλιστα η αγορά έχει πραγματοποιηθεί με 99 δολάρια /μετοχή  και μιλάμε για ένα ποσό που δεν ξεπερνά σε σύνολο τα 1400-1500 δολάρια !

 

Τι ακριβώς συμβαίνει όμως ?