Κορονοϊός: 40.000 μάσκες και 25 τόνοι αντισηπτικού από τον Ελληνικό Στρατό

Ο ΥΕΘΑ, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σήμερα επισκέφτηκε το εργοστάσιο στον Πειραιά όπου κατασκευάζονται οι εν λόγω μάσκες καθώς και την 441 Αποθήκη Υγειονομικού Υλικού στου Ρέντη όπου φτιάχνονται αντισηπτικά από τις κατασχεμένες αλκοόλες. Έχουν ήδη κατασκευαστεί 40.000 μάσκες και 25 τόνοι αντισηπτικό.

Αναφορικά με τις εργασίες στις δύο μονάδες (για τον κορονοϊό) είπε πως οι Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε αυτή την μάχη στο πλευρό της κοινωνίας και το αποδεικνύουν έμπρακτα.

Όπως επισημαίνουν επιτελείς του Στρατού «το εργοστάσιο είναι σε θέσει να ράψει όσες μάσκες χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού, αρκεί να έχουν εξασφαλιστεί οι πρώτες ύλες». Σύμφωνα με πηγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλισθούν και άλλες ποσότητες υφάσματος προκειμένου να διπλασιαστεί η παραγωγή μασκών.

 

700 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ   ( 700 ΣΕ )

Το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο είναι εργοστάσιο που κατασκευάζει είδη ιματισμού και υπόδησης για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στα όρια των Δήμων ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ στο στρατόπεδο ”ΣΧΗ ΜΑΓΓΙΩΡΟΥ” μαζί με το Χημείο Στρατού.

Το εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί το έτος 1909 με τίτλο Γενική Αποθήκη Υλικού Στρατού Πειραιά (ΓΑΥΣΠ) σε κτήριο κοντά στο λιμάνι. Στην παρούσα θέση λειτουργεί από το έτος 1937 και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών αλλά και του Πειραιά το γνωρίζουν ως ΄΄ΚΟΠΗ΄΄

Σήμερα λειτουργούν διάφορα παραγωγικά τμήματα και τα κυριότερα προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτά είναι τα παρακάτω:

Χιτώνια – Παντελόνια – εσωτερικές επενδύσεις της στολής παραλλαγής.

Χιτώνια, παντελόνια, πουκάμισα και φούστες στολών υπ΄αριθμόν 8, 8β,8γ.

Στολές θερινές-χειμερινές μαθητών στρατιωτικών παραγωγικών σχολών.

Δίκοχα

Σήματα και διακριτικά.

‘Αρβυλα

Υπνόσακοι και σεντόνια υπνόσακων.

Ειδικές παραγγελίες εύσωμων οπλιτών.