Πολλά κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα λόγω αύξησης των κρουσμάτων – Η λίστα του Υπουργείου

Κορονοϊός: Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά και τα σχολεία που έχουν κλείσει στην Ελλάδα έχουν φτάσει τα εβδομήντα τρία σε αριθμό. Μάλιστα, το συγκεκριμένο γεγονός που έχει να κάνει με τη διασπορά του COVID-19, έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο στο υπουργείο Παιδείας, όσο και ευρύτερα.

Σε λιγότερες από δέκα μέρες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όλο και περισσότερα σχολεία κλείνουν λόγω κορονοϊού. Η συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων ή σχολείων που έβαλαν “λουκέτο” λόγω της πανδημίας είναι στην Αττική.

Κορονοϊός: Τα στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, 55 σχολεία της Αττικής θα μείνουν κλειστά έως τις 27/9, 30/0 ή 1/10 και 6/10. Αυτό θα ισχύσει κατά περίπτωση. Στα σχολεία που κλείνουν λόγω κρουσμάτων του κορονοϊού, τα μαθήματα θα αναπληρώνονται μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Τουλάχιστον, αυτό έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα λόγω αύξησης των κρουσμάτων – Η λίστα του Υπουργείου - Εικόνα 1

Σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Παιδείας, εννέα σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν κλείσει. Φυσικά, αυτό ισχύει για όλες τις τάξεις του σχολείου. Αντίθετα, στα υπόλοιπα έχει ανασταλεί η λειτουργία μεμονωμένων τμημάτων ή τάξεων. Αυτό έχει γίνει, λόγω κρουσμάτων COVID-19 (σ.σ. κορονοϊός) σε μαθητές ή σε εκπαιδευτικούς. Από αυτά, τα περισσότερα εντοπίζονται εκτός από την Αττική, στα Τρίκαλα, τον Πύργο, τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, την Κατερίνη και την Κέρκυρα. Κλειστά παραμένουν και όλα τα σχολεία της Πέλλας.

Πηγή

The post Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα λόγω αύξησης των κρουσμάτων – Η λίστα του Υπουργείου appeared first on Koyzoylo.gr.