Κίνα: Το φεστιβάλ φρίκης με κρέας σκύλων θα διεξαχθεί κανονικά

Κάθε χρόνο περίπου 10-20 εκατομμύρια σκύλοι καταναλώνονται στην Κίνα. Το φεστιβάλ της ντροπής ανοίγει ξανά τις πόρτες του και δεν φαίνεται ούτε ο κορονοϊός να το σταματά.

Το φεστιβάλ κρέατος σκύλων στην κινεζική πόλη Γιουλίν, που αποτελεί θεσμό ετών αλλά και συνεχή στόχο ακτιβιστικών και φιλοζωικών οργανώσεων, θα πραγματοποιηθεί για άλλη μία χρονιά, παρά τις ανησυχίες για διάδοση του κορονοϊού, αλλά και την οργή των ακτιβιστών.

Μπορεί ακόμα να μην έχει βγει από το παρασκήνιο το σενάριο ο κορονοϊός να προήλθε από τις υπαίθριες παράνομες αγορές ζώων στην Κίνα, μπορεί το εμπόριο κρέατος σκύλου και γάτας που συμβαίνει στην συγκεκριμένη χώρα να αποτελεί πεδίο συγκρούσεων και διαφωνιών, ωστόσο καμία επιχειρηματολογία δεν μοιάζει να εμποδίζει της αρχές από το να απαγορεύσουν την διεξαγωγή του φεστιβάλ κρέατος σκύλων της πόλης Γιουλίν.

The “lucky ones” die before they reach Yulin. Did I ever believe I would use “lucky+die” together with cats+dogs? Definitely not, but where this grotesque festival is concerned that is what I pray for. Stopping the agony of torture, +robbing the perpetrators of their “fun”!🤬🙏🤬pic.twitter.com/CrajpbtsKC

— Mo Shone (@TaylorShone) June 21, 2020

Το φεστιβάλ έχει διάρκεια 10 ημερών και σε αυτό υπολογίζεται πως καταναλώνονται περίπου 10.000 σκύλοι, σύμφωνα με πληροφορίες του Independent.co.uk. Διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2009, στις 21-30 Ιουνίου στη Γιουλίν. Παράλληλα, στη διοργάνωση αυτή επιτρέπεται και η κατανάλωση κρέατος γάτας. Μία παράδοση στη χώρα υποστηρίζει ότι η κατανάλωση κρέατος σκύλων τους καλοκαιρινούς μήνες φέρνει τύχη και καλή υγεία, ενώ ορισμένοι πιστεύουν ότι το κρέας του σκύλου αυξάνει την επίδοση των ανδρών στο σεξ, επομένως η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη.

June 21 #Yulin, #China

In just a few days, the dog slaughterhouses of Yulin city will fill up with terrified dogs awaiting brutal slaughter for its infamous festival. A great many of those dogs will have been stolen from homes and streets before being transported to Yulin. pic.twitter.com/JE9bvHiNEs

— Wild Animal Awareness (@WWA_Awareness) June 18, 2020

Πολλές είναι οι φορές που ακτιβιστικές και φιλοζωικές οργανώσεις έχουν διαμαρτυρηθεί για το συγκεκριμένο φεστιβάλ, καταγγέλοντας τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώνονται τα ζώα αλλά και την έλλειψη υγιεινής που δεν συνάδει με τα σχετικά πρωτόκολλα της χώρας.

Ταυτόχρονα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισημάνει πως το εμπόριο κρέατος σκύλων συμβάλλει στην εξάπλωση της λύσσας και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης χολέρας. Ωστόσο στην Κίνα η κατανάλωση τουσυγκεκριμένου κρέατος δεν είναι παράνομη. Τον περασμένο Απρίλιο έγινε το πρώτο βήμα όταν δύο κινεζικές πόλεις, οι Shenzhen και Zhuhai, απαγόρευσαν το εμπόριο κρέατος γάτας και σκύλων.

Η τοπική κυβέρνηση της Γιουλίν δηλώνει αδύναμη να σταματήσει το φεστιβάλ, καθώς όπως λέει αυτό δεν υφίσταται ως «επίσημο γεγονός».

[news247.gr]