Καθηγητής αποκάλεσε “μαϊμού” τον Γιάννη Αντετοκούνμπο- Τον έδιωξε με τις κλωτσιές η Κεραμέως

Σάλο έχει προκαλέσει το ρατσιστικό παραλήρημα του Κωνσταντίνου Καλέμη, υπεύθυνου του Υπουργείου Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης προσφύγων και καθηγητή του ΕΚΠΑ σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο τον οποίο αποκάλεσε μεταξύ άλλων “μαϊμού”.

Αφορμή στάθηκε μία συνέντευξη σε αμερικανικό μέσο του σταρ του NBA για τον ρατσισμό, το bullying και τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα. Στην συνέντευξη ο Γιάννης έλεγε ότι η Ελλάδα είναι χώρα λευκών, σημειώνοντας τις δυσκολίες για τους έγχρωμους και μάλιστα παράνομους μετανάστες, να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές δυσκολίες.

Διαβάζοντας τη συνέντευξη του Greek Freak, ο Κωνσταντίνος Καλέμης προέβη σε αδιανόητους χαρακτηρισμούς μέσω του διαδικτύου.

Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καλέμη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συμπεριφορά του καθηγητή προκάλεσε ντόμινο αντιδράσεων στα social media, με πολλούς χρήστες να ζητούν την απομάκρυνσή του από το Υπουργείο. Μεταξύ αυτών και η δημοσιογράφος, Έλενα Ακρίτα.

πηγη